Cladirea in care functioneaza centrul pentru copiii cu dizabilitati “Podul Lung” din Timisoara a fost reabilitata. FOTO

Ultima actualizare: 25-04-2014 07:10
centru dizabilitati

 Copiii cu dizabilitati care fac recuperare la centrul “Podul Lung” se vor muta din vara intr-o cladire ultra moderna. Vechiul imobil a fost reabilitat in totalitate printr-un proiect pe fonduri europene in valoare de aproape 4 milioane de lei.

 Proiectul a demarat la inceputul anului trecut si a fost finalizat in luna martie a acestui an.

Cladirea care inainte arata ca dupa bombardament s-a transformat acum intr-un centru cu ultra modern. Printre spatiile nou amenajate se numara acum si o sala pentru teatru de papusi, o sala de calculatoare, precum si un spatiu pentru dans. De toate acestea vor beneficia copiii cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani, care au dizabilitati motorii, mentale, vizuale, epilepsie, autism sau care sufera de sindromul Down.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Aceasta cladire a fost reabilitata din toate punctele de vedere, atat in interior cat si in exterior. A fost consolidata si echipata corespunzator pentru a oferi conditii foarte bune pentru ingrijirea acestor copii”.

Pe durata lucrarilor, copiii cu dizabilitati care sunt inscrisi la centrul de zi “Podul Lung” au facut recuperarea intr-o cladire a Colegiului Tehnic Azur.

Lucrarile pentru schimbarea la fata a vechii cladiri unde functiona centrul, pe strada Cornelia Salceanu nr.17 s-au ridicat la suma de 4 milioane de lei. In momentul de fata, in acest centru sunt inscrisi 47 de copii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO