Ce trebuie sa faci pentru a circula gratuit cu mijloacele de transport in comun din Timisoara

Dată publicare: 11-12-2013 14:48
Dată actualizare: 14-12-2013 07:02


tramvai ratt

Regia Autonoma de Transport Timisoara vine cu clarificari, dupa ce Consiliul Local a aprobat un proiect de hotarare realizat in graba de functionarii primariei.

Alesii locali au decis sa acorde gratuitate pe mijloacele de transport in comun pana in 15 ianuarie persoanelor care au un venit brut sub 2.000 de lei. Totusi, proiectul de hotarare nu a stabilit precis cum un timisorean poate dovedi ca are un venit sub aceasta suma. In prevederile documentului scrie faptul ca pentru a beneficia de gratuitate trebuie sa te prezinti cu buletinul si cardul de calatorie. Nimic, insa, despre cum poti dovedi ca salariul tau nu depaseste 2.000 de lei.

Primarul Nicolae Robu a declarat ieri ca el mai probabil codul numeric personal al celui care doreste gratuitate va fi introdus intr-o baza de date si in asa fel se va verifica. Lucru imposibil intr-un timp atat de scurt.

Astazi, reprezentantii RATT au transmis ca se poate dovedi venitul prin metoda veche… adeverinta.

Acestia (n.r. calatorii) trebuie sa-si ridice de la orice chiosc RATT cardul de transport pe baza buletinului in original si al adeverintei de venit de la locul de munca. Cei care au deja un card RATT trebuie s ail incarce cu titlul de abonament gratuit tot la chioscurile RATT pe baza buletinului si a adeverintei de venit. Beneficiarii de gratuitati vor semna la chioscurile RATT o declarative pe propria raspundere in acest sens”, au transmis reprezentantii Regiei Autonome de Transport.

Abonamentele gratuite se vor elibera de maine, asta chiar daca in proiectul de hotarare scrie faptul ca decizia este valabila in perioada 11 decembrie – 15 ianuarie.

Celelalte categorii de gratuitati raman neschimbate.

Chioscurile RATT unde se elibereaza abonamentele gratuite sunt urmatoarele: Piata 700, Intrarea Doinei nr. 2, bucla Torontal, Lipovei, Piata Traian, Modern, AEM, Dambovita, Pod Calea Sagului, Piata Balcescu, Gara de Nord, Bulevardul Sudului, Traian Grozavescu, Strada Cluj.

Toti beneficiarii de gratuitati au obligativitatea sa valideze cardul la urcarea in mijloacelele de transport in comun ale RATT.

Gratuitatea se aplica doar persoanelor care au domiciliul in Timisoara.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO