Biletul de intrare la un film care va rula la Opera Nationala din Timisoara: zahar sau ulei

Dată publicare: 28-11-2013 10:33
Dată actualizare: 01-12-2013 07:27


opera timisoara

 Actiune inedita in aceasta seara la Opera Nationala din Timisoara. In sala de balet va rula pelicula spaniola “Azul oscuro, casi negro”, iar accesul la eveniment se va face pe baza de alimente, precum ulei, zahar sau alte alimente.

 Toate produsele alimentare stranse in urma acestei actiuni urmeaza sa fie donate celor 55 de varstnici ingrijiti la domiciliu de Serviciul de Ajutor Maltez din Timisoara. Filmul “Azul oscuro, casi negro” (“Albastru inchis, aproape negru”) este regizat de Daniel Sanchez si va rula de la ora 19:00.

Pe langa faptul ca vor viziona acest film, timisorenii care vor oferi zahar, ulei sau alte alimente in locul unui bilet de intrare cumparat, vor avea ocazia sa vada si cum decurge o repetitie de balet a artistilor de la Opera Nationala.

“Ati vrut sa vedeti unde si cum se desfasoara ele? Participand la evenimentul nostru vom descoperi impreuna un spatiu necunoscut – sala de balet a Operei Nationale. Invitatul nostru special – doamna Carmen Cojocaru, solist balet, seful sectiei de balet si coregraf – ne va calauzi bonturile in atmosfera unei repetitii de balet, raspunzand curiozitatilor publicului larg legate de aceasta frumoasa profesie”, au transmis organizatorii.

In deschiderea evenimentului vor participa si Consulul Onorific al Spaniei la Timisoara, Jose Manuel Ariño si un reprezentant al Teatrului National, care, impreuna, vor vorbi despre povestile nestiute ale cladirii.

Povestea filmului “Azul oscuro, casi negro”
Exact atunci cand iubita lui din copilarie Natalia se intoarce acasa, Jorge ajunge sa o cunoasca si pe Paula, o femeie cu care dezvolta o relatie neobisnuita. Filmul prezinta o poveste de dragoste si o filosofie de viata, vorbindu-ne despre personaje captive in propria realitate: Jorge in viata lui mediocra; tatal acestuia in scaunul cu rotile; Antonio si Paula in inchisoare; Israel in familia lui disfunctionala, iar Natalia in trecutul ei cu Jorge.

Un film bogat in elemente de realism si presarat cu momente amuzante, pus la dispozitie de Ambasada Spaniei in Romania si Casa de Distributie Independenta Film. Desi un film de lungmetraj de debut, acesta a castigat numeroase premii importante la festivaluri internationale, printre care trei premii Goya, doua premii la Festivalul de Film de la Venetia, un premiu la Festivalul de Film Nopti Negre in Tallin.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO