Bilantul primei zi de inscrieri a prescolarilor: din cele 642 de fise depuse,428 au ales clasa zero

Ultima actualizare: 16-09-2012 04:29
Uniforme scolare

Prima zi a inscrierilor pentru clasa intai sau pentru clasa zero a clasat judetul Timis pe locul 3 in tara, dupa numarul fiselor depuse de parinti. Bilantul arata ca cererea pentru clasa zero a fost foarte mare.

Topul unitatilor de invatamant cu cele mai multe inscrieri este condus de Scoala Generala Nr.19 din Timisoara. Aici au fost depuse 91 de cereri, din care 58 pentru clasa zero si 33 pentru clasa intai. Initial, la aceasta scoala au fost stabilite doua clase pregatitoare. In aceasta situatie, numarul inscrierilor la clasa zero este mai mare decat numarul existent de locuri, intrucat numarul maxim de elevi dintr-o clasa trebuie sa fie de 25. Unitatea de invatamant poate solicita insa, dupa toate etapele de inscriere, suplimentarea numarului de clase pregatitoare.

Pe locul doi se afla Scoala Generala Nr.7, cu 75 de copii inscrisi in prima zi. Dintre acestia, 47 au optat pentru clasa zero si 28 pentru clasa intai. Aici, initial s-au stabilit trei clase pregatitoare. Pana acum ramane o clasa cu toate locurile libere. Locul trei este ocupat de Liceul Lenau, unde au fost inscrisi 45 de copii, 31 la clasa zero si 14 la clasa intai. Urmatoarele scoli cu cele mai multe inscrieri sunt Liceul Grigore Moisil, Liceul Pedagogic si Colegiul National Banatean.

Numarul ridicat de inscrieri din prima zi a clasat Timisul pe locul 3 in tara, dupa Cluj si Constanta. “Constat ca exista un interes foarte mare pentru clasa pregatitoare, in Timis. Se pare ca parintii dau importanta educatiei copiilor lor”, a spus Marin Popescu, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean Timis.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO