Aventura Ripensiei in Cupa Romaniei s-a incheiat la scor de neprezentare: 0-3 cu Pandurii

29-10-2013 20:56


ripensia - pandurii

Ripensia nu a fost în stare să producă încă o surpriză. Pandurii a câştigat fără probleme, chiar dacă a jucat cu multe rezerve la Timişoara.
 

Nou-înfiinţata Ripensia Timişoara şi-a încheiat aventura în Cupa României, în optimile de finală, după 0-3 cu Pandurii Târgu Jiu, pe stadionul „Dan Păltinişanu”. Nu a fost un meci dramatic, nu a fost mare supărare, pentru că, deşi au tras tare pentru a se autodepăşi, fotbaliştii din liga a cincea îşi cunosc limitele.

În tururile precedente ale competiţiei eliminatorii, Ripensia s-a aflat, la fel ca ieri, în rolul lui David, însă UTA şi U Cluj nu au avut forţa lui Goliat, ci mai degrabă a unor verişori subnutriţi ai acestuia. Încă din primele minute ale meciului de ieri, Pandurii, care au avut în primul unsprezece un singur jucător care a fost titular şi împotriva lui ACS Poli, în urmă cu două zile (Mamele) merită comparaţia cu Goliat. S-a văzut din primul până în ultimul minut că, în special din punct de vedere fizic, gorjenii le sunt net superiori jucătorilor care în campionat se distrează cu Voinţa Valcani sau Avântul Periam.

Praştia lui David s-a rupt încă din minutul 9, când Elton Da Silva a deschis scorul, după cornerul executat de Distefano. „Ripi” nu a fost în stare să răspundă, Pandurii nu i-au luat de sus, cum a făcut U acum o lună, iar golul al doilea a venit firesc, lejeritatea cu care Adrovic a împins mingea cu latul în plasă reflectând diferenţa netă dintre cele două formaţii. Eroul care a deschis scorul în meciul cu „Şepcile roşii”, Ciobai, a marcat în propria poartă în minutul 62. Abia după ce scorul a devenit unul de neprezentare, oaspeţii au luat piciorul de pe acceleraţie, dar Anagor şi Briciu au ratat două oportunităţi mari de a înscrie golul de onoare.

Chiar dacă a pierdut cu 3-0, Ripensia a intrat în istorie prin faptul că a ajuns până în optimile de finală. Echipa din liga a cincea, care la anul va fi în eşalonul al patrulea, promite că se va întoarce şi va scrie mai multe pagini în „competiţia surprizelor”, începând de anul viitor.

 

Sursa: Pro TV

Tags: ripensia, pandurii,

VIDEO PROTVPLUS.RO