Un fost fotbalist din Liga I, eliberat după ce a fost răpit pentru a doua oară

Ultima actualizare: 16-11-2020 21:14
Un fost fotbalist nigerian din Liga I, eliberat după ce a fost răpit pentru a doua oară
Getty

Fostul internaţional nigerian Christian Obodo, care a evoluat în cursul carierei sale la echipele Concordia Chiajna şi Pandurii Târgu Jiu, şi care a fost răpit de duminică de persoane înarmate în statul nigerian Delta, a anunţat că a fost eliberat.

 

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Onome Onowakpoyeya, a confirmat că Obodo a fost răpit pentru scurt timp şi apoi eliberat.

Obodo, în vârstă de 36 ani, s-a oprit să cumpere banane, în oraşul Warri, aflat în sudul Nigeriei, în momentul în care a fost răpit, a precizat Onome Onowakpoyeya, citat de cotidianul nigerian The Punch.

Fostul mijlocaş al Super-Vulturilor (21 selecţii, 4 goluri) "se afla împreună cu prietena sa în momentul în care a fost răpit. Cei doi s-au oprit pe marginea şoselei pentru a cumpăra banane", a precizat purtătoarea de cuvânt.

 

A mai fost răpit o dată, în aceeași zonă, în 2012

 

Christian Obodo a mai fost răpit în aceeaşi regiune, pe 9 iunie 2012, în timp ce se deplasa la o biserică din Warri.

El a fost eliberat a doua zi, în urma unei acţiuni a poliţiei, după ce răpitorii săi solicitaseră o răscumpărare de 188.000 dolari.

Trecut pe la echipele italiene Perugia, Fiorentina şi Udinese, la începutul carierei sale, fostul fotbalist nigerian şi-a încheiat cariera în 2017, la formaţia greacă Apollon Smyrnis.

În ultimii ani, jucătorii nigerieni care evoluează în Europa sau rudele acestora au fost deseori ţinta răpitorilor în Nigeria.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO