Un fost fotbalist din Liga I, eliberat după ce a fost răpit pentru a doua oară

16-11-2020 21:10


Un fost fotbalist nigerian din Liga I, eliberat după ce a fost răpit pentru a doua oară

Fostul internaţional nigerian Christian Obodo, care a evoluat în cursul carierei sale la echipele Concordia Chiajna şi Pandurii Târgu Jiu, şi care a fost răpit de duminică de persoane înarmate în statul nigerian Delta, a anunţat că a fost eliberat.

 

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Onome Onowakpoyeya, a confirmat că Obodo a fost răpit pentru scurt timp şi apoi eliberat.

Obodo, în vârstă de 36 ani, s-a oprit să cumpere banane, în oraşul Warri, aflat în sudul Nigeriei, în momentul în care a fost răpit, a precizat Onome Onowakpoyeya, citat de cotidianul nigerian The Punch.

Fostul mijlocaş al Super-Vulturilor (21 selecţii, 4 goluri) "se afla împreună cu prietena sa în momentul în care a fost răpit. Cei doi s-au oprit pe marginea şoselei pentru a cumpăra banane", a precizat purtătoarea de cuvânt.

 

A mai fost răpit o dată, în aceeași zonă, în 2012

 

Christian Obodo a mai fost răpit în aceeaşi regiune, pe 9 iunie 2012, în timp ce se deplasa la o biserică din Warri.

El a fost eliberat a doua zi, în urma unei acţiuni a poliţiei, după ce răpitorii săi solicitaseră o răscumpărare de 188.000 dolari.

Trecut pe la echipele italiene Perugia, Fiorentina şi Udinese, la începutul carierei sale, fostul fotbalist nigerian şi-a încheiat cariera în 2017, la formaţia greacă Apollon Smyrnis.

În ultimii ani, jucătorii nigerieni care evoluează în Europa sau rudele acestora au fost deseori ţinta răpitorilor în Nigeria.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO