Arta chibritului. Un timisorean construieste cladiri in miniatura doar din bete
Desi lucreaza in domeniul electronicii, din mana lui ies adevarate opera de arta. Cu multa migala si pasiune, Marian Pop isi practica hobby-ul de opt ani. In loc de ciment si caramida foloseste bete de chibrit si adeziv pentru lipit.
Pasiunea lui a luat nastere din plictiseala si, cu multa pasiune, a reusit sa transforme betele de chibrit in machete ce iau forma unor biserici, moschei sau adevarate gospodarii. Din mainile lui, totul devine posibil cu o munca de cateva ore pe zi, in cateva luni, sau chiar ani. Cel mai putin a lucrat la un proiect timp de 3 luni, iar cel mai mult, 2 ani. Zeci de mii de bete intra in fiecare dintre operele lui de arta, si tot atatea minute. Daca privesti oricare dintre machetele sale este lesne de inteles ca pasiunea pentru detalii e principala lui calitate.
Casuta de locuit, cu toate dotarile incluse
Totul este pus la punct, dupa standardele unei gospodarii reale. Nu lipseste nici mobila, nici televizorul si nici macar pomul din fata casei sau animalele specifice oricarei familii ce locuieste la casa. Iluminarea spatiului este facuta tot de el, cu ajutorul unor leduri si fire, care nici macar nu ai zice ca exista acolo. Asta pentru ca sunt bine ascunse, in "zidarie". Cu ajutorul materialului inflamabil de diferite culori, din varful batului, interiorul casutei este viu, colorat si primitor. Ai putea sa bagi mana in foc ca totul este o replica precisa a locuintei unei gazde primitoare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Doi ani pentru o moschee
Cea mai complexa lucrare a lui Marian Pop a presupus 2 ani de munca, in care a studiat diferite moschei din lume si a transpus ideile generale intr-una in miniatura. Costurile unei asemenea constructii sunt de cel mult 100 de lei, pret in care este inclus si adezivul pentru lipit.
Marian si-a ales un hobby deloc costisitor din punct de vedere material, dar solicitant din punct de vedere temporal.