Alba-neagra sau.... alba-galbena, in cazul taximetrelor din Timisoara. Ce culoare vor avea din 2014?

14-12-2012 15:07


TAXI timisoara

Municipalitatea se joaca cu ce culori vor avea taximetrele din Timisoara. In urma cu trei saptamani, Consiliul Local a votat un proiect care obliga taximetristii sa isi vopseasca masinile in alb, pana in 2014. Astazi, primarul a dat-o la intors.

Daca pana ieri stiam ca din 2014 vom avea taximetre albe, primarul Nicolae Robu a declarat astazi intr-o conferinta de presa ca pana marti, se va gandi la o solutie ca taximetrele sa ramana la culoarea galben.

Am aflat astazi ca taximetristii sunt nemultumiti ca trebuie sa isi vopseasca masinile in alb si ca eu sunt considerat responsabil de asa ceva. Regulamentul votat in Consiliul Local a fost facut de taximetristi impreuna cu vechea administratie. Ei au cerut asta. Noi am facut doar sa prelungim acele termene limita”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul sef a mai spus si ca, daca ar ar putea decide el, taximetrele ar avea cu totul alta culoare. „Daca as fi cerut eu schimbarea culorii, masinile ar fi fost vopsite in violet. Avem cu totul alte prioritati, mi se pare o prostie sa-i pui pe taximetristi sa schimbe culoarea masinilor. Daca taximetrele vor fi albe, sunt si mult mai greu de identificat, oamenii sunt obisnuiti cu culoarea galben” , spune edilul sef.

Legat de aspectul legal, primarul nu stie deocamdata cum va proceda. „Nu stiu cum vom face, va trebui sa consult un jurist prima data. Cel mai probabil va fi un nou proiect de hotarare pe ordinea de zi a Consiliului Local in sedinta de marti”, a incheiat primarul Nicolae Robu.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO