Spiderman de Romania. "Mustang Wanted" a facut avere din clipurile in care se catara pe zgarie-nori

Dată publicare: 01-04-2014 15:08
Dată actualizare: 04-04-2014 06:58


Mustang Wanted atarnat de o cladire in Kiev

Pe langa "Omul Paiangan" din Cluj, Romania se poate lauda si cu un adevarat Spiderman. E cunoscut drept Pavel si se catara pe cele mai inalte cladiri din Ucraina. Iar pe YouTube performantele sale au milioane de vizualizari.

Ucraineanul Pavel este de fapt Paul si s-a nascut in Romania, dupa cum a recunoscut recent intr-un interviu acordat saptamanalului francez “Le Point”. Pe net e mai cunoscut drept Mustang Wanted,, asa cum se prezinta in clipurile sale de YouTube, unde o compilatie cu performantele sale are aproape 5 milioane de vizualizari.

In termeni tehnici – sau, altfel spus, plicticosi – ceea ce face Paul/Mustang Wanted se cheama “alpinism urban”. In engleza i se mai spune rooftopping, pentru ca acest sport extrem se preactica doar pe acoperisurile celor mai inalte cladiri. Paul spune ca si-a descoperit pasiunea pentru astfel de performante in Romania.

Cand eram mic, ma jucam tot timpul inr-un parc in apropiere de casa parintilor mei. Era plin de veverite si tot timpul incercam sa le imit”, le povesteste Mustang Wanted ziaristilor francezi. Cand a implinit 4 ani, parintii sai s-au mutat in Ucraina, unde a continuat sa se catare, ceea ce i-a adus nu doar popularitatea, dar si cateva zile de arest.

Acum are 28 de ani si fani in toata lumea. Potrivit propriilor lui declaratii, a escaladat peste 700 de cladiri din Ucraina si Europa de Est. Videoclipurile cu performantele lui fac sute de mii si milioane de vizualizari. Paul recunoaste insa ca nu le filmeaza “decat pe cele mai spectaculoase".

Pentru a realiza astfel de performante demne de superoii din filme, Spiderman-ul de origine romana se antreneaza de 2-3 ori pe zi. El spune ca s-a mai apucat si de alte sporturi precum capoeira si aruncarea topoarelor. Sustine si ca a strans una din primele 100 de averi din Ucraina, poate mai mult in gluma decat in serios, dat fiind ca pe contul sau de YouTube recunoaste ca “inca nu are sponsori”.

Obama si Spiderman fac echipa la Casa Alba

Nu stiu ce e frica”, spune Mustang Wanted, “si nu ma tem de moarte. Toti murim intr-o zi. Ideea e ca macar sa fi trait viata pe care iti doreai sa o traiesti”. Era insa cat pe ce sa isi piarda viata nu intr-una din cascadoriile sale, ci in Revolutia Euromaidanului, cand s-a tras la doi pasi de el.

 

 

 

De curand se pare ca Mustang Wanted s-a plictisit de cladirile din Ucraina si a trecut la zgarie-norii din Dubai si Istanbul. Cine stie, in curand poate o sa-l vedem si pe o cladire din Bucuresti. 

Sursa: Le Point, poker1.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO