Blestemul companiei Malaysia Airlines. In 1977, un alt avion al sau s-a prabusit. Rudele victimelor nu stiu ce s-a intamplat

Dată publicare: 28-03-2014 11:48
Dată actualizare: 31-03-2014 07:01


Malaysia Airlines

Dupa mai bine de 20 de zile de la disparitia cursei MH370, familiile celor 239 de pasageri aflati la bordul aeronavei asteapta in continuare detalii cu privire la sfarsitul tragic al celor dragi.

Din pacate pentru ei insa, experienta acestei companii aeriene arata ca lucrurile nu s-ar putea lamuri prea curand. In 1977 a avut loc o alta tragedie - tot cu o cursa apartinand Malaysia Airlines. Iar rudele celor 100 de pasageri ai zborul 653 nu stiu cu exactitate ce s-a intamplat, nici macar dupa 37 de ani de la catastrofa.

Cursa 653 efectua o cursa interna pe ruta Penang – Kuala Lumpur, atunci cand s-a prabusit intr-o mlastina de mangrove in 1977, scrie CNN. Cei 100 de pasageri aflati la bordul aeronavei si-au pierdut viata, accidentul fiind cea mai mare catastrofa aviatica din Malaysia de atunci. “Nici macar la 37 de ani de la accident nu stim cu exactitate ce s-a intamplat”, a declarat Ruth Parr, fiul unui pasager care a murit in cursa 653.

Zborul 653 Malaysia Airlines a fost deturnat acum 37 de ani, dar nici pana in prezent nu au fost identificati autorii atacului terorist. Cu toate acestea, inregistrarile audio din carlinga au scos la suprafata evenimentele tragice petrecute in aer, de la momentul intrarii teroristilor pana la impuscarea celor doi piloti. Chiar daca inregistrarile audio demonstreaza cu exactitate preluarea controlului aeronavei Boeing 737-200 de catre teroristi dupa asasinarea pilotilor, raportul final realizat de autoritatile malaysiene de la acea vreme concluzioneaza ca prabusirea avionului a fost cauzata de incapacitatea pilotilor, care nu au controlat corespunzator avionul.

Martori oculari de la acea vreme spun ca ar fi vazut avionul in flacari, inainte ca acesta sa se prabuseasca, in timp ce altii sustin ca o bubuitura puternica s-ar fi auzit inaintea impactului aeronavei cu solul. “Trebuie sa va obisnuiti sa traiti cu acest gand”, a spus Tom Sherrington, al carui tata a murit in cursa 653, incercand sa transmita un mesaj familiilor indurate ale pasagerilor cursei MH370. “Singurul lucru pe care l-as putea transmite ar fi sa nu devina obsedati cu detaliile si cu invinuirile din acest caz”, a adaugat o alta ruda a unei victime a zborului 653.

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO