Twitter, Facebook si Noe, ultimele victime ale unei lumi ce e libera doar pe jumatate. "Cenzura spune povestea gresita"

Dată publicare: 27-03-2014 14:26
Dată actualizare: 30-03-2014 00:09


Twitter, Turcia

"Cenzura spune povestea gresita", acesta este sloganul unei campanii ce, desi are o vechime de aproape 3 ani, pare mai actuala acum ca niciodata.

Turcia traieste in aceste zile un "razboi" al retelelor sociale. Guvernul lui Erdogan a blocat accesul la Twitter, acuzand diverse grupari de propaganda in motivarea deciziei. Justitia a decis insa miercuri ca masura e abuziva, iar Twitter-ul trebuie sa fie "eliberat".

Situatia nu e cu nimic mai usoara in Rusia, acolo unde mai multe site-uri ale opozitiei au fost blocate, iar userii au ajuns sa-si caute proxy-uri si VPN-uri pentru a le putea accesa in continuare.

In acelasi timp, Moscova ii acuza pe ucraineni ca au blocat posturile TV rusesti si ca astfel fac un pas important catre ceea ce Kremlinul numeste "o cenzura politica".

Si, pentru ca tacamul sa fie complet, tarile musulmane au interzis filmul "Noah" pentru ca "incalca legea islamica".

Cu alte cuvinte, traim intr-o lume la fel de supusa cenzurii ca in 2011, atunci cand a fost lansata o campanie vizuala extrem de puternica, dar cu un mesaj simplu: "Cenzura spune povestea gresita". Cu alte cuvinte, cu cat cenzurezi mai mult, cu atat sunt mai putine sanse ca adevarul sa ajunga la toata lumea.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO