Soldatii romani au respins un “ATAC” impreuna cu puscasii marini. GALERIE FOTO: cum ne apara aliatii nostri din NATO

Dată publicare: 02-10-2014 12:35
Dată actualizare: 05-10-2014 06:53


Soldatii romani au respins un “ATAC” impreuna cu puscasii marini. GALERIE FOTO: cum ne apara aliatii nostri din NATO - 11

Militarii Armatei Romane s-au antrenat in ultimele zile impreuna cu vestitii “Marines” pentru a respinge un potential atac.

Desi pare ca ne pregatim de razboi, de fapt imaginile prezinta cel mai recent exercitiu militar romano-american desfasurat la Cincu (judetul Brasov). Puscasii marini din Black Sea Rotational Force - unitatea militara americana cu baza la Mihail Kogalniceanu – s-au antrenat impreuna cu colegii lor romani pentru a respinge “un potential atac”.

La exercitiul Efort Intrunit-14 au participat, potrivit Ministerului Apararii Nationale, peste 1.300 de militari romani, 150 de infanteristi marini americani si 250 de mijloace tehnice, printre care tancuri si elicoptere. Imaginile arata clar dimensiunile exercitiului tactic, care a avut drept scop “dezvoltarea si demonstrarea capacitatilor de planificare, organizare si executare a operatiilor militare de tip intrunit efectuate de forte ale Armatei Romaniei in comun cu forte ale partenerilor NATO”, potrivit MApN.

"Easy, easy. Hai ca mierje!" Cum le dau lectii vanatorii nostri de munte puscasilor marini americani

Chiar daca exercitiul arata exact ca o pregatire in vederea unui potential conflict cu Rusia, Ministerul Apararii de la Bucuresti spune ca nu e vorba de asa ceva. Conform comunicatului Fortelor Terestre, “In scenariul Efort Intrunit-14, frontierele, natiunile implicate, aliantele si fortele adverse sunt fictive, destinate exclusiv pregatirii militare, fara nicio conotatie politico-militara la adresa vreunui stat aflat in vecinatatea sau proximitatea teritoriului national."

Iar orice asemare cu un conflict cu Moscova in care NATO ne-ar apara de fortele rusesti este intamplatoare, spun oficialii: "Asemanarile din scenariul exercitiului cu vreo situatie trecuta sau prezenta din contextul geopolitic international au stricta legatura cu nevoile practice ale instruirii. Reale sunt doar structurile militare participante la exercitiu, astfel incat acestea sa fie in masura sa isi indeplineasca misiunile in situatii de criza sau pe timp de razboi.

Citeste si: Razboiul pentru Ucraina a inceput deja pe calculator. Jocurile GRATUITE inspirate de criza din tara vecina

Militarii Armatei Romane s-au antrenat in ultimele zile impreuna cu vestitii “Marines” pentru a respinge un potential atac.

Exercitiul a avut loc la Cincu, la jumatatea drumului intre Brasov si Sibiu, unde se afla Centrul de Instruire pentru Lupta al Fortelor Terestre "Getica". Baza militara de aici are o istorie de aproape un secol, fiind unul dintre cele mai vechi poligoane ale Armatei Romane. Dupa ce a fost modernizat in ultimii ani, cu ajutorul armatei SUA care a investit un milion de dolari, Cincu ar putea deveni un centru regional de antrenament, folosit si de alte tari NATO, potrivit unei declaratii a sefului Comandamentului Aliat al Fortelor Terestre, generalul-locotenent Frederick Hodges.

Foto: DVIDS/ Lance Cpl. Ryan Young

Sursa: Ministerul Apararii Nationale


VIDEO PROTVPLUS.RO