iLikeIT. Razboiul pentru Ucraina a inceput deja pe calculator. Jocurile inspirate de criza din tara vecina


Ultimul update: Sambata 10 Mai 2014 07:15
Data publicarii: Miercuri 07 Mai 2014 09:00
Categorie: Smart things

Situatia complicata din Ucraina este sursa de inspiratie in locuri neasteptate. Euromaidanul, tancurile sau disputele din zona le-au dat idei creatorilor de jocuri.

Programatorii au reconstruit evenimentele din Ucraina din ultima jumatate de an in jocuri sofisticate - sau doar interesante. De pilda, Ianukovici – Inchisoare 3D simuleaza viata fostului lider de la Kiev in spatele gratiilor si e plin de mici ironii la adresa acestuia.

Euromaidan 2014 este un MMORTS realizat de o companie din Rusia. Jocul prezinta Ucraina ca pe un peisaj post-apocaliptic, in care, printre ruine, se infrunta vehicule blindate, soldati in zdrente si cazaci inarmati cu sulite.

Jocurile Euromaidanului: revolutia care s-a mutat in Google Play si App Store

Lock On: Modern Air Combat, un simulator de zbor lansat in 2003, aproape ca a prezis criza din Ucraina. Realizat de o companie din Moscova pentru gigantul jocurilor Ubisoft, Lock On: Modern Air Combat prezenta un razboi in Crimeea intre Rusia pe de o parte si Ucraina+NATO de cealalta parte.

In Battlefield 4, lansat aproape simultan cu debutul crizei ucrainene, exista o harta extrem de spectaculoasa care copiaza fidel o uzina de tancuri de la granita ruso-ucraineana. Mai mult, pe aceasta harta puscasii marini americani se confrunta cu trupele rusesti.

In fine, „Krai Mir”, „Taramul Crai” –un joc de cuvinte care duce cu gandul la Crimeea – infatiseaza o lume a viitorului extrem de violenta, in care oamenii se lupta cu zombie pe un pamant iradiat in urma unui razboi nuclear. Imaginile sunt insa clar inspirate din evenimentele din Ucraina.

Gafa enorma a oficialilor rusi: au publicat rezultatele REALE ale referendumului din Crimeea. Doar 15% ar fi votat anexarea
Gafa enorma a oficialilor rusi: au publicat rezultatele REALE ale referendumului din Crimeea. Doar 15% ar fi votat anexarea
Serviciile de spionaj recruteaza oameni de pe Facebook. Jocul
Serviciile de spionaj recruteaza oameni de pe Facebook. Jocul "Project Architeuthis", conceput sa atraga viitorii criptologi
iLikeIT. Cum poti avea echipele din Romania in jocul FIFA 14
iLikeIT. Cum poti avea echipele din Romania in jocul FIFA 14
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery