Povestea de groaza a unui om care si-a vazut sotia si fiul ucisi de Statul Islamic: "O bomba a explodat langa familia mea"

Dată publicare: 28-05-2017 13:15
Dată actualizare: 31-05-2017 06:55


Abid

"Mi-am pierdut familia, familia mea este facuta bucati pe strazi, luati-mi copiii". Acestea au fost primele vorbe ale lui Abid catre soldatii irakieni, in timp ce cadea in fata lor, cu cei 2 copii ai sai in brate.

Barbatul fusese impuscat de 5 ori in timp ce incerca sa fuga cu familia sa din Mosul, potrivit The Independent.

A reusit sa supravietuiasca acesti curse dramatice, insa sositia sa si baiatul lor de 11 ani au murit chiar in fata sa, dupa ce un autoturism capcana al Statului Islamic a explodat in strada, in timp ce fugeau.

"Cand au inceput impuscaturile si atacurile aeriene, m-am adapostit intre un perete si cateva masini, si brusc a fost o explozie", isi aduce aminte Abid, intr-un interviu acordat organizatiei Salvati Copiii.

"O bomba a explodat langa familia mea si tot ce am vazut era numai fum, dupa care am lesinat cateva minute si m-am trezit in tipetele copiilor mei. M-am uitat la fiica mea, era acoperita de sange, din cap pana in calcaie, hainele erau sfasiate, iar fiul meu era la fel. Era ingrozitor" - a povestit barbatul.

"M-am uitat sa o gasesc pe sotia mea si am vazut-o rupta in doua bucati, iar burta fiului meu mai mare era despicata, cu intestinele pe afara. Un picior al celeilalte fiice ale mele ardea, iar ea era intinsa la pamant".

Apoi, Abid si-a luat baiatul de 9 ani, Bashir, si fiica de 7 ani, Yasmina, si a inceput sa fuga, insa fost prins in schimbul de focuri dintre fortele irakiene si Statul Islamic.

Cosmarul a inceput in 2014, cand Statul Islamic a preluat controlul orasului Mosul, unde Abid detinea un mic restaurant.

Atunci cand viata acolo a inceput sa fie tot mai grea - din cauza lispei locurilor de munca, a lipsei de alimente si a "presiunii constante" exercitate de jihadisti, din cauza interpretarii extremiste a legii Sharia, familia s-a mutat intr-un sat din apropiere.

 

Sursa: The Independent


VIDEO PROTVPLUS.RO