Pentru prima data, Coreea de Sud arata publicului noile sale rachete cu raza lunga de actiune. FOTO

×
Codul embed a fost copiat

Coreea de Sud a aratat in public, marti, noile sale rachete cu raza lunga de actiune, destinate sa atace artileria Coreei de Nord, dar si sa descurajeze eventualele actiuni razboinice ale vecinilor sai.

Conform Reuters, este vorba despre Hyeonmu-2, care are o raza de actiune de 300 de kilometri, precum si Hyeonmu-3, care este o racheta de croaziera cu o raza de actiune de peste 1000 de kilometri.

Aceste arme au fost aratate publicului, marti, pentru prima data, intr-o parada militara - eveniment care se organizeaza foarte rar in Coreea de Sud. Ambele rachete au fost inaugurate in februarie 2013, dupa ce Coreea de Nord a organizat cel de-al 3-lea test nuclear, sfidand astfel avertismentele internationale, si la o luna dupa ce nord-coreenii au lansat cu succes in spatiul cosmic o racheta.

"Este imperios necesar sa construim o strategie de descurajare a Coreei de Nord pana cand aceasta tara va renunta la armele sale nucleare si va face alegerea corecta pentru poporul sau si pentru pacea din peninsula coreeana", a declarat presedintele Coreei de Sud, Park Geun-hye, in timpul paradei care a marcat 65 de ani de la infiintarea fortelor sale armate.

Citește și
Nava japoneza Izumo
Coreea de Nord avertizeaza Japonia ca a depasit "linia de pericol"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, a fost si el prezent la acest eveniment care a avut loc la o baza militara aflata la sud de capitala Seul. Hagel se afla intr-o vizita de 4 zile la aliatii sai si deja a vizitat granita coreeana fortificata. El a declarat ca SUA nu au de gand sa reduca numarul celor 28.500 de soldati americani care sunt stationati in aceasta tara.

Racheta lansata de Coreea de Nord in decembrie a fost vazuta de catre comunitatea internationala drept o incercare de testare a tehnologiei rachetelor cu raza lunga de actiune. Cu toate acestea nord-coreenii au afirmat ca a fost vorba doar despre lansarea unui satelit in scopuri pasnice.

Coreea de Nord, care este mult mai saraca decat Coreea de Sud, a investit masiv in ultima perioada in armele de distrugere in masa.

Conform Reuters, Coreea de Sud are o armata moderna, superioara Coreei de Nord (care se bazeaza pe echipamente invechite), insa sud-coreenii sunt blocati de acordul cu SUA si comunitatea internationala, care au interzis dezvoltarea armelor nucleare si a rachetelor cu raza lunga de actiune.

Cu toate acestea, Coreea de Sud a reusit sa ajunga la un acord cu SUA pentru extinderea razei de actiune a rachetelor, pentru a combate mai bine pericolul nord-coreean, ajungand la o intelegere care vizeaza o raza de actiune de 800 de kilometri.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Coreea de Nord a repornit un reactor nuclear la o centrala veche:
Coreea de Nord a repornit un reactor nuclear la o centrala veche: "Ar putea antrena o catastrofa"

Coreea de Nord a repornit un reactor nuclear la centrala Yongbyon, care produce plutoniu, ceea ce ar urma sa permita regimului sa isi accelereze programul de inarmare, a anuntat un grup de reflectie american, relateaza AFP.

Coreea de Nord avertizeaza Japonia ca a depasit
Coreea de Nord avertizeaza Japonia ca a depasit "linia de pericol"

Coreea de Nord a criticat dur Japonia, miercuri, apreciind ca aceasta a depasit "linia de pericol", la o zi de la botezul celei mai mari nave militare construite de Tokyo de la ultimul razboi, relateaza AFP.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.