"Invatam toata viata si tot prosti murim". Viata si opera lui Marian Vanghelie, de la "almanahe" la "goagal" si "care este"

×
Codul embed a fost copiat

La o simpla cautare pe "GOAGAL", Marian Vanghelie, primarul "care este" la Sectorul 5, se bucura de notorietatea unui star in urma declaratiilor sale.

Nu i-a placut scoala, motiv pentru care si-a luat bacalaureatul abia la 33 de ani. Dar..."soarta i-a fost hotarata, de destin", asa cum explica in stilul sau inconfundabil. "A intrat in politica pe usa din dos, ducand tavi de mancare la reuniunile de partid", povestea Miron Mitrea. Cu siguranta insa le-a carat foarte bine pentru ca a ajuns rapid printre fruntasii PSD.

"Sunt un om care inteleg foarte bine si vreau sa invat de la viata. Invatam toata viata si murim toti ca prostii. Functia mea este Marian Vanghelie"

Cu o astfel de filosofie de viatza, cel care a copilarit pe un maidan din Ferentari a ajuns sa faca si sa desfaca, in ultimii 15 ani, politica damboviteana. Marian Vanghelie s-a facut imediat remarcat dupa ce a devenit, in 2000, primar al Sectorului 5 al Capitalei. Desi certat cu limba romana, edilul supranumit "CARE ESTE" si-a croit treptat, treptat drumul catre notorietate si avutie.

"Sunt complicat... Si eu va rog sa fiti toti complicati, dar sa fim eficienti, ca daca suntem complicati si nu suntem eficienti, degeaba suntem complicati", spunea in martie 2013.

Citește și
raport opozitie - putere
Geoana si Vanghelie si-au lansat proiectul "Romania noastra". "Ii vor cadea ochelarii lui Ponta la motiunea de cenzura"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

A terminat liceul cu chiu cu vai la 33 de ani dar a recuperat apoi anii lipsa de scoala si s-a inscris nu la una, ci la doua facultati. In PSD insa a ajuns... din intamplare. "La inceput, Marian ducea tavi cu mancare la reuniunile de partid", isi amintea amuzat Miron Mitrea, cel care a fost mentor, dar si nas.

In 2000, da lovitura cea mare si ajunge primar al Sectorului 5. De aici a inceput si ascensiunea in partid. Curand avea sa isi "urecheze" la televizor colegii aflati in functii mai inalte.

"Ii trimit sa se duca dracu la munca si sa mai citeasca niste almanahe.”

"Perlele" lingvistice ale edilului au facut rapid deliciul presei.

Perseverent si deloc intimidat, Vanghelie si-a urmat drumul, visand ca, intr-o buna zi ar putea ajunge ...de ce nu presedintele Romaniei.

Convins ca un Vanghelie mai cultivat ar avea alte sanse primarul si-a angajat meditatori de limba romana, economie si ... engleza.

Apogeul l-a atins in momentul in care Mircea Geoana a devenit presedinte al PSD. Iar el, Marian numarul doi in partid cu un cuvant greu de spus la numirea ministrilor si secretarilor de stat. Au fost vremuri in care pe actualul premier Victor Ponta l-a catalogat drept "maimutoi implementat".

In ultimii 15 ani nu a avut niciun contracandidat suficient de puternic incat sa ii puna in pericol scaunul de primar intr-un sector al contrastelor acelasi si pentru Cotroceniul cochet dar si pentru Zabrautiul sinonim cu saracia. Desi fara carte si-a castigat simpatia dascalilor si nu numai, pentru ca a reabilitat scolile si gradinitele. A facut economate si a devenit brand cu Vanghelionul pentru care se cheltuiau zeci de mii de euro.

Desi s-a mandrit, tot timpul, ca i-a ajutat pe saraci cu alimente, electrocasnice si chiar bani de sarbatori, periferia arata dramatic.

Ca primar, Vanghelie a adoptat tot un stil atipic. Ziua sa de munca incepe dupa ora 16 si se incheie in miez de noapte. Angajatii spun ca nu l-au vazut semand vreun act si nu stiu cum arata scrisul lui Vanghelie. Tot ei povestesc ca primarul obisnuia sa poarte orice discutie in biroul sau cu televizorul dat tare pe un post de muzica de teama sa nu fie ascultat.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Marian Vanghelie a fost RETINUT. Este acuzat ca a luat
Marian Vanghelie a fost RETINUT. Este acuzat ca a luat "cea mai mare mita din politica romaneasca"

Cea mai mare mita, din politica romaneasca, de aproape 100 de milioane de euro, are potrivit procurorilor un singur destinatar: Marian Vanghelie. Primarul a fost adus la sediul DNA, joi seara, unde a fost retinut de catre procurori.

Geoana si Vanghelie si-au lansat proiectul
Geoana si Vanghelie si-au lansat proiectul "Romania noastra". "Ii vor cadea ochelarii lui Ponta la motiunea de cenzura"

Fostul presedinte al Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, si-a lansat noul partid cu un atac direct la fostii colegi care sunt acum condusi de Victor Ponta, anuntand ca in scurt timp "vom avea o noua majoritate si un nou Guvern".

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.