Fascinanta lume de la Urechesti, unde primarul pune panouri cu lozinci pentru a mobiliza localnicii. Ce inteleg insa oamenii

Dată publicare: 21-09-2014 20:13
Dată actualizare: 24-09-2014 06:43


"Mai devreme sau mai tarziu, binele va invinge raul" sau "Cetateni ai comunei, uniti-va!" Un primar din judetul Vrancea s-a gandit sa-i educe pe localnici cu astfel de lozinci, ca sa-i faca sa-si plateasca taxele.

Asa ca a instalat panouri cu inscriptii legate de cinste, munca si curatenie, la care multi oameni se uita ciudat.

"Achitati-va taxele si impozitele catre primarie, nu te crede mai presus decat ceilalti. Cica sa achitam taxele", citeste o femeie de pe panou.

Strada principala din Urechesti - Vrancea este intesata de lozinci mobilizatoare. Intr-un moment de maxima inspiratie, cum singur spune, primarul a considerat ca indemnurile o sa ii determine pe consateni sa isi achite darile.

Asa aflam ca numai "Oamenii cu caracter isi vad de treaba lor si participa la bunul mers al comunitatii" dar si ca "Omul gospodar se vede din strada." Nu toti inteleg profunzimea mesajului.

"-Si cu ajutorul tau putem ajuta la un alt standard de viata…
- Cum adica?
-Pai eu stiu?
- Ce a vrut sa zica cu panourile astea primaria?
- Alt stil de viata mai buna.. eu stiu, cam asa ceva, nu?"

In plus...La intrarea in localitatea Urechesti, oamenii sunt intampinati cu mesajul "Iubeste-ti comuna, pastreaz-o curata". Se pare insa ca tocmai autoritatile care au montat acest panou nu au inteles ideea. In jur e plin de buruieni iar in iarba sunt numai gunoaie.

Sau si mai frumos spus "Mai devreme sau mai tarziu, binele va invinge raul." Mesajul suprem se afla insa chiar pe sediul primariei. "Cetateni ai comunei Urechesti...uniti-va!"

"Noi suntem undeva la marginea baltii, balta este murdara, in larg sunt yahturile, acolo unde stau bogatanii…noi ca sa ajungem acolo suntem intr-o barca. Daca ascultati comanda la mine si spune inainte mars si o sa mergem in acelasi sens, o sa ajungem unde e lumea buna, explica primarul

Problema este insa alta. La Urechesti nu exista nicio balta. Dar ...se poate face una artificiala pentru ca de cand au fost montate panourile, la buget s-au strans mai multi bani din taxe si impozite.


VIDEO PROTVPLUS.RO