Fascinanta lume de la Urechesti, unde primarul pune panouri cu lozinci pentru a mobiliza localnicii. Ce inteleg insa oamenii

×
Codul embed a fost copiat

"Mai devreme sau mai tarziu, binele va invinge raul" sau "Cetateni ai comunei, uniti-va!" Un primar din judetul Vrancea s-a gandit sa-i educe pe localnici cu astfel de lozinci, ca sa-i faca sa-si plateasca taxele.

Asa ca a instalat panouri cu inscriptii legate de cinste, munca si curatenie, la care multi oameni se uita ciudat.

"Achitati-va taxele si impozitele catre primarie, nu te crede mai presus decat ceilalti. Cica sa achitam taxele", citeste o femeie de pe panou.

Strada principala din Urechesti - Vrancea este intesata de lozinci mobilizatoare. Intr-un moment de maxima inspiratie, cum singur spune, primarul a considerat ca indemnurile o sa ii determine pe consateni sa isi achite darile.

Asa aflam ca numai "Oamenii cu caracter isi vad de treaba lor si participa la bunul mers al comunitatii" dar si ca "Omul gospodar se vede din strada." Nu toti inteleg profunzimea mesajului.

Citește și
Victor Ponta
"Sa-mi spuneti fa, Ponta si facem". Premierul le-a urat satenilor ce au trecut prin inundatii sa-i gaseasca in "tuica si vin"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

"-Si cu ajutorul tau putem ajuta la un alt standard de viata…
- Cum adica?
-Pai eu stiu?
- Ce a vrut sa zica cu panourile astea primaria?
- Alt stil de viata mai buna.. eu stiu, cam asa ceva, nu?"

In plus...La intrarea in localitatea Urechesti, oamenii sunt intampinati cu mesajul "Iubeste-ti comuna, pastreaz-o curata". Se pare insa ca tocmai autoritatile care au montat acest panou nu au inteles ideea. In jur e plin de buruieni iar in iarba sunt numai gunoaie.

Sau si mai frumos spus "Mai devreme sau mai tarziu, binele va invinge raul." Mesajul suprem se afla insa chiar pe sediul primariei. "Cetateni ai comunei Urechesti...uniti-va!"

"Noi suntem undeva la marginea baltii, balta este murdara, in larg sunt yahturile, acolo unde stau bogatanii…noi ca sa ajungem acolo suntem intr-o barca. Daca ascultati comanda la mine si spune inainte mars si o sa mergem in acelasi sens, o sa ajungem unde e lumea buna, explica primarul

Problema este insa alta. La Urechesti nu exista nicio balta. Dar ...se poate face una artificiala pentru ca de cand au fost montate panourile, la buget s-au strans mai multi bani din taxe si impozite.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Primarul din Viscri vrea sa modernizeze satul de suflet al printului Charles:
Primarul din Viscri vrea sa modernizeze satul de suflet al printului Charles: "Facem un teren de golf si il invitam"

Strainii care vin la noi, atrasi de satele autentice, risca sa dea peste statiuni ultra-moderne. Iar una dintre ele va aparea chiar la doi pasi de Viscri, locul care l-a cucerit pe printul Charles tocmai prin simplitatea sa

"Sa-mi spuneti fa, Ponta si facem". Premierul le-a urat satenilor ce au trecut prin inundatii sa-i gaseasca in "tuica si vin"

Premierul Ponta a vizitat, vineri, digul din satul Beiu, judetul Teleorman, afectat in luna aprilie de inundatii, si i-a spus, ironic, unui satean sa i se adresez cu "fa, Ponta".

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.