"Crocodilul mi-a mancat sotia in intregime". Lupta incredibila dintre un barbat inarmat cu o sulita si o "bestie" de 600 kg

Dată publicare: 04-02-2015 12:34
Dată actualizare: 07-02-2015 07:14


Crocodil

In urma cu 4 luni, Demeteriya Nabire era ucisa de un crocodil, in timp ce se afla pe marginea unui lac, de unde se aproviziona cu apa. Cateva saptamani mai tarziu, animalul revenea la locul faptei, insa era asteptat de sotul femeii, gata de razbunare.

Jurnalistii de la BBC News au stat de vorba cu acest barbat, care se numeste Mubarak Batambuze. El a povestit cum sotia sa, care era insarcinata, a fost ucisa de crocodil pe malul lacului Kyoga din Uganda, care a tras-o in apa ... si nu a mai fost vazuta. Disperat, barbatul simtea ca nu mai are nicio putere. Insa cateva saptamani mai tarziu, un vecin l-a sunat si i-a spus ca "bestia" s-a intors pe lac. "Cineva a venit si mi-a zis, Mubarak, am o noutate pentru tine - crocodilul care ti-a luat sotia este aici, ne uitam la el chiar acum."

Pescarul in varsta de 50 de ani a ajuns la lac impreuna cu cativa prieteni. "Era un monstru foarte mare, iar noi am incercat sa ne luptam cu el, cu bate din lemn si cu bolovani. Insa nu puteam face nimic", a spus Mubarak. Asa ca s-a dus sa stea de vorba cu fierarul satului.

"I-am explicat ca ma voi lupta cu o bestie care imi omorase nevasta si copilul nenascut. Chiar imi doream sa ma razbun, asa ca l-am rugat pe fierar sa-mi faca o sulita cu care sa pot ucide crocodilul. Fierarul mi-a cerut 5 dolari si mi-a facut sulita." a povestit el. Suma era destul de mare pentru Batambuze, insa dorea cu orice pret sa omoare animalul care ii distrusese viitorul.

"Crocodilul mi-a mancat sotia in intregime. Nimic din ea nu s-a mai vazut - nici haine, nici macar parti din corp. Pur si simplu nu stiam ce sa fac - o mama si copilul ei nenascut. Era sfarsitul lumii mele. Ma simteam complet pierdut."

Inarmat cu sulita sa, care fusese construita special cu un carlig, care sa agate si sa sfasie carnea animalului, barbatul s-a dus la atac. Cand a ajuns la apa, bestia era acolo, insa prietenii lui Batambuze s-au infricosat. "Te rog nu ataca crocodilul. E atat de mare incat ar putea sa te inghita. Sulita nu este suficienta, nu vei putea sa duci misiunea la bun sfarsit."

Insa Batambuze a insistat sa ramana pe lac. "Prima data nu am putut sa-l ucid. Insa nu ma deranjeaza daca voi muri distrugand bestia. O voi ataca cu sulita asta si ma voi asigura ca moare."

Reprezentantul Autoritatii de Protectie a naturii din Uganda, Oswald Tumanya, spune ca crocodilul avea peste 4 metri lungime si cantarea in jur de 600 de kilograme.

"Mi-era o frica ingrozitoare, insa sulita m-a ajutat", spune el. A legat o franghie de capatul armei, astfel incat atunci cand intra in crocodil, sa o poata manevra mai usor, sfasiind carnea animalului. "Am infipt sulita in crocodil, iar prietenii ma ajutau, aruncand cu pietre in spatele lui. Intre timp, acesta isi deschisese gura, incercand sa ma atace din nou. A devenit foarte violent si toata lumea era moarta de frica. Insa eram foarte decis si nu mi-era frica de moarte. Pur si simplu il voiam mort, asa ca i-am infipt sulita intr-o parte si am tras de franghie."

A durat o ora si jumatate pentru ca Batambuze si prietenii sai sa reuseasca sa ucida bestia. Animalul a fost dus la universitatea Makarere din Kampala, unde a fost examinat de un veterinar. Acesta a gasit un os de tibie in stomacul animalului, insa a declarat ca nu poate fi sigur ca apartine unui om. Un expert in crocodili de la Universitatea Charles Darwin din Australia a declarat ca ar fi foarte surprins daca s-ar mai fi gasit ramasite in stomacul crocodilului ale femeii ucise. "Dupa 12 saptamani .. in conditii normale, ar fi foarte improbabil ca oasele din aceeasi masa sa mai ramana in stomac", a spus el.

Cu toate acestea, Butambaze a devenit un erou pentru locuitorii satului sau. "Toate lumea imi tot spune: 'Multumim ca ai ucis bestia, acela este locul de unde luam noi apa si suntem siguri ca ar mai fi prins pe cineva. Iti multumim foarte mult, ai facut o treaba extraordinara."

Sursa: BBC NEWS


VIDEO PROTVPLUS.RO