Au inselat statul in Romania si s-au ascuns intr-un buncar subteran in SUA. O escrocherie intinsa pe trei continente

Bunker sotii Nemes

In tara, sotii Radu si Diana Nemes sunt acuzati de o frauda de peste 15 de milioane de dolari. Asa ca au fugit peste ocean, in America. Ce au facut acolo merita sa devina subiect de film

Agenti FBI care cauta cu detectoarele de metale comori ascunse, un buncar cu arme si provizii si o retea de frauda intinsa pe trei continente. Aceasta poveste, care face acum inconjurul Statelor Unite, a inceput in Romania.

In tara, Radu Nemes este acuzat de procurorii DNA ca ar fi format un grup infractional specializat in evaziune fiscala. E vorba de o frauda de 15 de milioane de euro, in care fost implicati sefi de la ANAF si de la Vami. Cu ajutorul acestora, Radu Nemes si sotia sa, Diana, ar fi scapat de plata taxelor pentru 33.000 de tone de motorina.

Dosarul Motorina: fostul sef al ANAF, incriminat de procurori

Vinul care te face sa misti obiecte cu puterea mintii
Sotii Nemes au reusit insa sa fuga in statul american Washington, unde activitatile lor sunt anchetate acum de FBI. Pe 18 martie au fost arestati de agentii federali americani, insa acesta a fost doar inceputul. Ancheta a dezvaluit ca cei doi stateau ilegal in SUA, pe baza unor vize care expirasera si ca ar fi incercat sa-si faca un business peste ocean, pentru a putea primi o viza speciala pentru oameni de afaceri.

Citește și
George Buhnici
iLikeIT. "Gigi Becali a fost eliberat si gratiat. Transmisie LIVE". Teapa online care pacaleste mii de romani pe Facebook
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Business-ul sotilor Nemes din Yelm, statul Washington, era cel putin ciudat. Cei doi romani cumparasera pachetul majoritar de actiuni la o companie care producea vin pentru “Scoala Ramtha de Iluminare”. O miscare religioasa care sustine ca primeste sfaturi de la un intelept ce a trait acum 35.000 de ani. Adeptii lui Ramtha consuma vin in speranta ca acesta le va da puteri paranormale: sa miste obiecte cu puterea mintii, sa citeasca gandurile sau sa profeteasca viitorul.

In Romania au fraudat Fiscul, in SUA au vandut vin care te face telepat

Circuitul banilor: Romania-Dubai-SUA
Afacerea cu vin telepatic e doar una din numeroasele activitati ale sotilor Nemes. Potrivit procurorilor citati de News Tribune, cuplul de romani si-a transferat in America banii obtinuti din fraudarea fiscului de la noi printr-o banca din Dubai. Astfel si-au permis „un stil de viata luxos si acumularea de proprietati”, spun procurorii.

Acestia banuiesc chiar ca o parte din bani au fost folositi pentru cumpararea de monede de aur care au fost apoi ingropate pe respectivele proprietati. Agentii FBI cauta acum cu detectoarele de metale aceste presupuse comori, despre care avocatul sotilor Nemes spune ca sunt „o legenda” si chiar daca ar exista, nu au legatura cu frauda din Romania.

Bunker anti-evaziune
Mai mult, sotii Nemes s-au dotat cu arme de foc – 4 pistoale si doua pusti – si si-au construit un buncar subteran. „Toata familia se putea ascunde in acel buncar luni sau chiar ani de zile, date fiind rezervele de alimente pe care le-am gasit la fata locului”, sustin procurorii americani citati de The Seattle Post Intelligencer. Buncarul era completat dotat, dupa cum se poate vedea in imaginile furnizate de Procuratura din Seattle, si putea fi perfect sigilat din interior.

Avocatul american al sotilor Nemes spune insa ca acestia sunt niste investitori cinstiti si ca nu se poate stabili o legatura intre presupusa evaziune fiscala din Romania si sumele cheltuite de Radu si Diana Nemes in SUA. El acuza FBI ca i-ar urmari inca din mai pe soii Nemes si spune ca agentii federali i-au traumatizat pe cei doi copii ai romanilor. De asemenea, avocatul cere eliberarea pe cautiune a Dianei Nemes, care este gravida. Extradarea celor doi soti in Romania urmeaza sa fie decisa in luna mai.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Medicii de familie, acuzati ca prescriu retete mortilor, intr-o frauda de milioane de euro.
Medicii de familie, acuzati ca prescriu retete mortilor, intr-o frauda de milioane de euro. "Ne e frica sa mai prescriem"

Vanatoarea de tapi ispasitori pentru furturile din Sanatate continua. Dupa bolnavii pusi pe drumuri, acum a venit randul medicilor de familie sa primeasca notificari.

iLikeIT.
iLikeIT. "Gigi Becali a fost eliberat si gratiat. Transmisie LIVE". Teapa online care pacaleste mii de romani pe Facebook

Fiti cu bagare de seama pe ce dati click. Avertismentul este vechi, dar riscurile sunt noi. Pe internet circula stiri false care va incurajeaza sa deschideti site-uri periculoase.

Frauda de milioane cu medicamente.
Frauda de milioane cu medicamente. "Afacerea" internationala pusa la punct de doi israelieni prinsi de Politia Romana

Captura record facuta de ofiterii antidrog de la IGP. Doi cetateni israelieni, supectati de fraude cu medicamente de douazeci de milioane de dolari si cautati de autoritatile americane, au fost pusi in catuse.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.