"Am consumat LSD cu Steve Jobs". Marturiile celui mai bun prieten al fostului sef de la Apple

Dată publicare: 27-01-2015 15:16
Dată actualizare: 30-01-2015 06:53


steve jobs

Cand Daniel Kottke isi aduce aminte de zilele de studentie din anii '70, le descrie ca fiind destul de banale. Un dormitor plin de carti si spritualitate, cu Pink Floyd cantand pe fundal, un campus si .. halucinogene.

Singurul lucru care a fost cat de cat remarcabil in privinta consumului de LSD a fost colegul de camera, Steve Jobs, mai spune el, citat de CNN. Kottke a fost unul dintre primii angajati ai Apple si, inainte ca lumea intreaga sa-l stie pe Steve Jobs ca seful de la Apple, el l-a cunoscut ca un prieten cu care obisnuia sa se drogheze la Reed College. Pana acum ii era jena sa discute acest subiect, cat timp Jobes a trait, insa Kottke a fost de acord sa povesteasca aceste experiente pentru CNN Money.

"Luam impreuna psihedelice si ni se deschideau noi perspective", spune el.

La inceput, cei doi s-au apropiat datorita interesului pentru "Be here now" - o carte despre spiritualitate si lucruri psihedelice. Acesta a fost inceputul prieteniei dintre cei doi. "Misiunea" lor era sa incerce sa inteleaga mai bine constiinta folosind diferite tipuri de LSD, precum Rasaritul Portocaliu. "Eram intr-un spatiu ... meditativ. Insa acest lucru se datoreaza partial faptului ca citeam si carti despre chakra si energia psihica, dar si despre chi si spiralele Kundalini, care urmau sa ne imbogateasca experienta".

Kottke putea sa faca rost de Kottke, in timp ce Jobs era un .. entuziast. Citeau, mergeau in calatorii si admirau gradinile de trandafiri din Reed College. Se spune ca Jobs ar fi afirmat ca LSD-ul a fost cea mai profunda experienta din viata sa, iar numele de Apple ar fi venit in urma timpului petrecut muncind la o livada de meri impreuna cu un alt prieten cu care se droga, din Reed.

Kottke s-a mutat in Palo Alto in 1976 ca sa devina unul dintre membrii echipei de conducere de la Apple Garage, lucrand la primul computer Apple. Nu era inginer, insa dezvoltase o pasiune despre felul in care functionau procesoarele, citind revista Byte si manualul procesorului 6502. Jobs era obsedat de faptul ca fiecare produs sa fie cat mai estetic posibil, chiar si felul in care aratau circuitele de pe placa procesorului.

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO