VIDEO. Testul realizat de mai multi cercetatori din SUA, care iti va arata cat de destept esti

Ultima actualizare: 29-05-2013 00:21
IQ

Studiile arata ca cei mai de succes oameni din lume au o abilitate incredibila de a se concentra pe scopurile lor si de a nu fi distrasi de la ceea ce fac.
 

Inseamna, oare, acest lucru ca exista o legatura intre IQ-ul unei persoane si capacitatea lor de a se concentra? Conform cercetatorilor de la Universitatea din Rochester, SUA, se pare ca da.

Ei au efectuat un experiment, in cadrul caruia au participat 53 de subiecti. Cercetatorii le-au cerut acestora sa vizioneze un film in care sa urmareasca daca liniile albe si negre se misca spre dreapta sau spre stanga.

Liniile negre sau albe apareau in mai multe cadre, in care fie ocupau tot ecranul, fie doar un cerculet din centru. Cei 53 de subiecti au dat apoi si un test IQ standard.

Rezultatele finale ale cercetatorilor au aratat ca oamenii cu IQ-ul mai mare au avut dificultati in a spune in ce directie se misca liniile atunci cand apareau pe tot ecranul, insa n-au avut probleme atunci cand acestea apareau in cerculetul din centrul ecranului.

De ce anume considera profesorii de la Universitatea din Rochester ca oamenii care nu observa liniile cand apar pe tot ecranul sunt mai inteligenti? Liniile mari reprezinta distractii, care in viata reala sunt mai putin importante decat diverse obiecte mici care se misca fix in fata noastra. Cu alte cuvinte, oamenii destepti pot ignora zgomotele de pe fundal pentru a asculta, de exemplu, o conversatie, in timp ce mai multi oameni trec pe langa ei.

"Creierul nostru proceseaza o cantitate uriasa de informatii, iar pentru a fi eficient trebuie sa fie capabil sa ignore datele care nu sunt relevante", concluzioneaza cercetatorii.

Mai jos puteti vedea filmul care le-a fost prezentat celor 53 de subiecti.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO