Oamenii isi pierd abilitatea de a memora si spune glume, din cauza internetului

Ultima actualizare: 27-05-2013 00:11
Barack Obama

Potrivit unui studiu derulat in Olanda, arta de a spune o gluma buna incepe sa dispara, in epoca interntului. In urma cu 7 ani, opt din zece elevi erau capabili sa spuna un banc, insa acum, mai putin de jumatate se pot gandi la o poanta.

"Oamenii nu mai au obiceiul sa spuna povesti sau sa discute intre ei", spune profesorul Johan Verberckmoes, lector in Sociologie la Universitatea Leuven din Belgia, citat de Daily Mail.

"O gluma bine spusa este un lucru suculent. E nevoie de timp, iar persoana care o spune ii adauga din farmecul personal. Dar acest lucru a devenit un lux in epoca media, in care lucrurile se misca rapid. Acum, oameni prefera o poanta rapida, in loc sa-si petreaca 5 minute din viata ascultand o poveste amuzanta. Acest gen de gluma incepe sa dispara din cultura noastra", adauga Verberckmoes.

Studiul mai arata ca glumele sunt treaba barbatilor, dar acestia nu mai au ocazia le spuna colegelor alaturi de care lucreaza.

In plus, glumele cu soacre sunt expirate, din moment ce putine cupluri mi locuiesc cu parintii.

Evident, cel mai mare inamic al glumelor spuse pe cale orala sunt retelele de socializare, pentru ca oamenii nu mai comunica in mod direct.

Totusi, autorii studiului raman optimisti: "Glumele sunt vesnice, iar intr-o zi vor fi din nou la moda".
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO