Oamenii isi pierd abilitatea de a memora si spune glume, din cauza internetului
Potrivit unui studiu derulat in Olanda, arta de a spune o gluma buna incepe sa dispara, in epoca interntului. In urma cu 7 ani, opt din zece elevi erau capabili sa spuna un banc, insa acum, mai putin de jumatate se pot gandi la o poanta.
"Oamenii nu mai au obiceiul sa spuna povesti sau sa discute intre ei", spune profesorul Johan Verberckmoes, lector in Sociologie la Universitatea Leuven din Belgia, citat de Daily Mail.
"O gluma bine spusa este un lucru suculent. E nevoie de timp, iar persoana care o spune ii adauga din farmecul personal. Dar acest lucru a devenit un lux in epoca media, in care lucrurile se misca rapid. Acum, oameni prefera o poanta rapida, in loc sa-si petreaca 5 minute din viata ascultand o poveste amuzanta. Acest gen de gluma incepe sa dispara din cultura noastra", adauga Verberckmoes.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Studiul mai arata ca glumele sunt treaba barbatilor, dar acestia nu mai au ocazia le spuna colegelor alaturi de care lucreaza.
In plus, glumele cu soacre sunt expirate, din moment ce putine cupluri mi locuiesc cu parintii.
Evident, cel mai mare inamic al glumelor spuse pe cale orala sunt retelele de socializare, pentru ca oamenii nu mai comunica in mod direct.
Totusi, autorii studiului raman optimisti: "Glumele sunt vesnice, iar intr-o zi vor fi din nou la moda".