Studiu: Trei la suta dintre romani joaca la pacanele, iar cinci la suta joaca saptamanal la LOTO

Dată publicare: 16-05-2013 18:59
Dată actualizare: 19-05-2013 02:10


Pacanele

Trei la suta dintre romani joaca la masini de tip slot, cunoscute ca "pacanele", pe care le asociaza cu socializarea, distractia, placerea jocului si castigul, se arata intr-un studiu realizat la initiativa Asociatiei Organizatorilor de Sloturi.

Potrivit studiului citat, trei la suta dintre romani participa la jocurile de sloturi, pe care "le asociaza cu beneficii precum socializare, distractie, relaxare, placerea jocului si castig". Jucatorii de sloturi sunt intr-o proportie de 92 la suta barbati si au o varsta medie de 29 de ani. Totodata, sloturile sunt preferate de patru la suta din populatia de la oras si doi la suta din populatia mediului rural.

"Conform statisticilor internationale, numarul participantilor la joc in alte tari europene este de peste patru ori mai mare, in Marea Britanie, 13 la suta din populatie participand la jocurile de sloturi in 2010", se arata intr-un comunicat emis de Asociatia Organizatorilor de Sloturi.

Potrivit sursei citate, trei la suta dintre romani au jucat la masinile de sloturi in ultimul an si doar unu la suta dintre ei joaca saptamanal.

In acelasi timp, la Loto joaca 20 la suta dintre romani, cinci la suta - saptamanal, in timp ce la pariuri sportive au jucat in ultimul an sase la suta, iar saptamanal - trei la suta.

Jocurile de carti (poker si black jack) sunt practicate de trei la suta dintre romani, unu la suta jucand saptamanal.

Jocurile de noroc online sunt preferate de trei la suta dintre romani, iar saptamanal la acestea participa doi la suta din populatia adulta a tarii.

Ruleta din cazinourile live este preferata de mai putin de unu la suta din populatia tarii.

Studiul a fost realizat in perioada octombrie - noiembrie 2012, constand intr-o cercetare reprezentantiva la nivel national, pe un esantion de 1.091 de persoane, si exit-interviuri aplicate unui numar de 855 de jucatori la masinile de tip slot.

Sursa: Mediafax

Tags: studiu, pacanele, loto,


VIDEO PROTVPLUS.RO