Un tanar din Bangladesh se transforma incet-incet in COPAC. Un caz similar a fost rezolvat acum cativa ani de medicii romani

31-01-2016 09:33

Abul Bajandar din BAngladesh

Abul Bajandar, un tanar din Bangladesh, a ajuns sa fie cunoscut drept “omul-copac” din cauza bolii extrem de rare de care sufera.
 

Abul Bajandar are 25 de ani si in ultimii 7 a suferit de Epidermodysplasia Verruciformis, o boala de piele extrem de rara, care se transmite genetic. Recent a fost internat in spital, dupa ce situatia s-a agravat. Bajandar este poreclit „omul-copac” din cauza negilor uriasi de la maini si picioare, ce arata mai degraba ca niste crengi de copac uscate.

Medicii de la Spitalul Universitar din Dhaka incearca acum sa gaseasca o solutie pentru boala lui Bajandar. Aceasta este produsa de o infectie cu HPV, virusul ce duce si la aparitia cancerului de col uterin, insa nu apare decat la persoane ai caror parinti au avut o anomalie genetica. In cele mai multe cazuri, boala se manifesta doar prin negi de dimensiuni mai mari decat normal.

O forma extrema de Epidermodysplasia Verruciformis a fost inregistrata si in Romania. Ion Toader, poreclit „omul pasare” de consatenii sai, a suferit un sfert de veac de aceasta boala, care pus stapanire pe el pe cand avea doar 14 ani. Mainile si picioarele i s-au acoperit de negi uriasi. Oamenii il priveau ca pe o ciudatenie si il ocoleau. De atunci, toata viata lui Ion a devenit un chin. Isi pierduse orice speranta si a cerut ajutorul emisiunii "Povestiri adevarate" de la Acasa TV.


La Povestiri adevarate: Ion Toader, �omul pasare�, este acum un barbat normal, liber, sanatos! pe www.acasatv.ro

Medicii romanii nu au gasit, mult timp, nici un leac, insa in cele din urma a fost operat cu succes de prof. dr. Ioan Lascar si duce iar o viata normala. Nu se stie daca un astfel de deznodamant fericit va fi posibil si in cazul lui Abul Bajandar.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO