Un monstru preistoric va fi readus la viata de Rusia si Coreea
Doua echipe de savanti, din Rusia si Coreea de Sud, au semnat o colaborare pentru clonarea unui mamut lanos. Ca sa poata readuce la viata animalele disparute in urma cu 4.500 de ani, ei vor folosi ramasite descoperite in Siberia.
La ambitiosul proiect vor lua parte cercetatori de la Fundatia Sooam Biotech, condusa de un controversat om de stiinta coreean.
Hwang Woo-Suk a declarat in anul 2004 ca a reusit sa creeze in laborator celule stem umane, dar, doi ani mai tarziu, s-a demonstrat ca de fapt falsificase datele prezentate. A fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru folosirea incorecta a fondurilor si pentru actiuni imorale.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Cu toate acestea, savantul are si reusite impresionante in domeniul geneticii. In anul 2005, el a clonat un catel, pe Snoopy, iar anul trecut a reusit aceasta performanta si cu un coiot american, specie aflata pe cale de disparitie.
Pentru a clona mamutii lanosi, cercetatorii vor inlocui ADN-ul dintr-un ovul de elefant cu ADN-ul care va fi extras din ramasitele unui mamut. Astfel va rezulta un embrion de mamut, care se va dezvolta in uterul unei female elefant, explica agentia de presa Yonhap, citata de FoxNews.
Cercetarile ar putea incepe chiar in acest an.
Initial, savantii rusi doreau sa realizeze clonarea mamutilor cu ajutorul specialistilor de la universitatea japoneza Kinki.
Jurassic Park va deveni realitate peste 5 ani. Savantii pregatesc clonarea unei specii disparute
Ramasitele gasite in Siberia sunt foarte bine conservate, iar descoperirea lor a fost posibila datorita incalzirii globale, care a topit solul inghetat.