Un asteroid imens, cu ”potenţial periculos”, filmat când se apropie de Pământ. VIDEO

Ultima actualizare: 26-10-2019 16:14
asteroid
iStock

Un asteroid de dimensiunile unui zgârie-nori, clasificat de NASA ca fiind "cu potențial periculos", a fost filmat în timp ce trece foarte aproape de Terra, informează space.com.

Asteroidul numit 1998 HL1 s-a aflat la 6,21 milioane de kilometri de Terra, aproximativ de 10 ori distanța dintre Pământ și Lună, în momentul în care s-a aflat la cea mai mică distanță de planeta noastră.

Mai multe imagini cu traiectoria asteroidului găsiți în galeria foto

Traiectoria asteroidului a fost urmărită de Virtual Telescope Project, un observator online fondat de astrofizicianul Gianluca Masi de la Observatorul Astronomic Bellatrix din Ceccano, Italia, care a transmis live, pe Youtube, momentul în care corpul ceresc s-a apropiat cel mai mult de Terra, vineri, 25 octombrie, la ora 17.17 GMT, scrie space.com.

NASA a clasificat asteroidul 1998 HL1 ca fiind ”cu potențial periculos”, deoarece acesta are ”potențialul de a se apropia periculos de Terra”. Însă, NASA definește astfel toți asteroizii ale căror orbite în jurul Soarelui se află la o distanță de până la 7,8 milioane de km de orbita Pământului și care au un diametru de cel puțin 500 de metri.

Asteroidul 1998 HL1 măsoară în jur de 550 de metri în diametru, comparabil cu înălțimea Sears Tower din Chicago,și se deplasează cu o viteză de 25.000 metri pe oră. 

Potrivit express.co.uk, dacă un astfel de asteroid ar lovi Pământul, ar provoca moartea a milioane de oameni. 

Datorită dimensiunii sale, asteroidul a putut fi văzut ca un obiect extrem de strălucitor în momentul în care trece pe lângă Terra, potrivit prezentării făcute de astrofizicianul Gianluca Masi în transmisiunea sa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO