Studiul pentru care voluntarii au baut bere zi de zi 2 luni. Rezultatele surprinzatoare descoperite de un cercetator din Cluj
Nutritionisti sustin ca berea are un efect antioxidant asupra organismului. Asta nu inseamna ca trebuie sa exageram... in cautarea tineretii vesnice.
Consumata moderat, berea nu ingrasa, ba chiar poate ajuta la incetinirea procesului de imbatranire. Cel putin asta arata un studiu realizat de un masterand francez la Facultatea de Medicina din Cluj, sub egida ''Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie''. Pentru ca este realizata din ingrediente naturale: apa, cereale si hamei, medicii.
Autorul studiului, in prezent doctorand la Strasbourg, arata ca berea, consumata in cantitati moderate poate stimula puterea antioxidanta a organismului si nu influenteaza greutatea corporala, profilul lipidic si nivelul transaminazelor serice. Pe romaneste nu ingrasa si nici nu afecteaza ficatul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dr. Cornelia Zugravu, medic nutritionist: "Nu putem spune ca neutralizeaza pe veci imbratranirea, dar o poate face sa fie mai lenta"
Ce inseamna, insa, consum moderat de bere si cand trebuie sa ne oprim? Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, consum moderat inseamna 330 de ml pentru femei si 660 de ml pentru barbati. adica un pahar, respectiv doua pahare pe zi.
Aceeasi cercetare releva ca berea ar putea ajuta organismul sa se apere de boli. "S-a redus incidenta de a dezvolta cancer, diabet, Alzheimer”, spune Julien Cherfan, autorull studiului.
Studiul pilot a fost realizat in parteneriat cu Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, pe un esantion de 21 de persoane, cu varste intre 25 si 35 de ani. Voluntarii au baut bere timp de doua luni, in fiecare zi. In urma cercetarii s-a constatat ca acestia nu s-au ingrasat deloc.
"Burta de bere e un mit. e o bautura care aduce niste calorii tot atat de mult cat aduc si alte alimente si daca este consumata moderat, nu se intampla nimic", spune dr. Cornelia Zugravu,
Nu trebuie uitat, insa, esentialul. Alcoolul provoaca dependenta. Statisticile arata ca in 2015, un roman a baut, in medie, 80 de litri de bere pe an. Pe primul loc in Europa se afla cehii, cu 140 de litri pe cap de locuitor.
Sursa: Pro TV
Etichete: cluj, bautura, medic, sanatate, diabet, bere, antioxidanti, ficat, imbatranire,
Dată publicare:
26-07-2016 21:57