Robotul care face autostopul pentru a se plimba prin toata lumea, atacat de un american. Unde a calatorit pana sa fie distrus
Un robotel care a facut autostopul pentru a se plimba prin Europa, Canada si Statele Unite si-a incheiat brutal calatoria.
A fost atacat in orasul american Philadelphia si abandonat pe o alee. Creatorii lui spun ca nu mai poate fi reparat. Robotelul fusese creat ca parte a unui studiu privind interactiunea dintre roboti si oameni.
"Salut. Ma numesc HitchBot si sunt un robot care face autostopul."
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
HitchBot si-a inceput calatoria in laboratorul unor cercetatori canadieni. Scopul lui era sa testeze nivelul de incredere dintre oameni si roboti de-a lungul unei calatorii lungi prin tari diverse.
Frauke Zeller, cercetator: "Am vrut sa vedem ce fac oamenii daca au de-a face cu acest gen de tehnologie, cu un robot. Daca le lasam lor toata libertatea, informandu-i doar ca au in fata un robot inofensiv. Trebuie sa il ajuti, fiindca vrea sa faca autostopul, dar nu se poate misca de unul singur."
"Ridica-ma, te rog, si pune-ma in masina ta."
HitchBot a traversat cu ajutorul soferilor inimosi Canada. Apoi a mers in Germania si in Olanda. Avea planuri mari pentru Statele Unite.
"Locurile pe care vreau sa le vad sunt: Times Square din New York, Millennium Park din Illinois, Muntele Rushmore din Dakota de Sud si Marele Canion din Arizona."
Nici nu si-a inceput bine calatoria pe pamant american, ca a fost atacat de un necunoscut in orasul Philadelphia. Cand au vazut pozele cu HitchBot facut bucati, cercetatorii canadieni si-au dat seama ca nu il mai pot repara.
Frauke Zeller, cercetator: "Trebuie sa analizam ce s-a intamplat si sa vedem ce concluzie putem trage, in contextul studiului pe care il realizam. Apoi vom decide ce facem mai departe."
Calatoria intrerupta brutal lasa una din intrebarile centrale ale studiului fara raspuns:
"Pot robotii sa aiba incredere in oameni? Eu personal cred ca da. Numai ca, cum am mai spus, cateodata, robotii buni patesc lucruri rele."
Sursa: Pro TV
Etichete: robot, calatorii, oameni de stiinta, experiment,
Dată publicare:
04-08-2015 09:07