Primul pas catre un tratament pentru vindecarea sindromului Down
Oamenii de stiinta au reusit sa “anihileze” elementul genetic responsabil de aparitia sindromului Down.
Cercetatorii au gasit o modalitate de a elimina genele suplimentare ale cromozomilor vinovati de aparitia sindromului Down, care ar putea ajuta la descoperirea unui tratament eficient al acestei tulburari in viitor, relateaza The Guardian.
In cadrul unei serii de experimente, cercetatorii din Statele Unite au luat celule de la persoanele care sufera de aceasta afectiune si au oprit dezvoltarea cromozomilor extra, responsabili de dezvoltarea acestei boli.
Alegeri 2024
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
Un tratament de baza care sa asigure o vindecare totala ramane inca o speranta indepartata, dar acesta a fost primul pas important de terapie in cazul sindromului Down, ale carui simptome sunt: dificultati de deplasare, slabiciue la nivelul membrelor superioare si inferioare, durere la nivelul gatului, limitarea miscarilor gatului, afectiuni ale formei urechilor, gurii si limbii, punte nazala aplatizata, dantura atipica.
"Aceasta este o descoperire tehnica reala. Incep sa se deschida perspective cu totul noi de cercetare", sustine Elizabeth Fisher, profesor de neurogenetica.
Persoanele care sufera de sindromul Down prezinta un risc ridicat de boli cardiace, leucemie si intarziere mentala si trasaturi fizice distincte: gat scurt, facies aplatizat. Doar in Marea Britanie se nasc in fiecare an peste 750 de copii care sufera de aceasta afectiune, in timp ce la nivel global 1 din 1.000 de bebelusi se nasc cu aceeasi boala.