Primul pas catre un tratament pentru vindecarea sindromului Down

Ultima actualizare: 21-07-2013 07:07
down syndrome

Oamenii de stiinta au reusit sa “anihileze” elementul genetic responsabil de aparitia sindromului Down.

Cercetatorii au gasit o modalitate de a elimina genele suplimentare ale cromozomilor vinovati de aparitia sindromului Down, care ar putea ajuta la descoperirea unui tratament eficient al acestei tulburari in viitor, relateaza The Guardian.

In cadrul unei serii de experimente, cercetatorii din Statele Unite au luat celule de la persoanele care sufera de aceasta afectiune si au oprit dezvoltarea cromozomilor extra, responsabili de dezvoltarea acestei boli.

Un tratament de baza care sa asigure o vindecare totala ramane inca o speranta indepartata, dar acesta a fost primul pas important de terapie in cazul sindromului Down, ale carui simptome sunt: dificultati de deplasare, slabiciue la nivelul membrelor superioare si inferioare, durere la nivelul gatului, limitarea miscarilor gatului, afectiuni ale formei urechilor, gurii si limbii, punte nazala aplatizata, dantura atipica.

"Aceasta este o descoperire tehnica reala. Incep sa se deschida perspective cu totul noi de cercetare", sustine Elizabeth Fisher, profesor de neurogenetica.

Persoanele care sufera de sindromul Down prezinta un risc ridicat de boli cardiace, leucemie si intarziere mentala si trasaturi fizice distincte: gat scurt, facies aplatizat. Doar in Marea Britanie se nasc in fiecare an peste 750 de copii care sufera de aceasta afectiune, in timp ce la nivel global 1 din 1.000 de bebelusi se nasc cu aceeasi boala.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO