O romanca a fost admisa intr-un proiect de cercetare a vietii pe Marte. "Este o mare greseala sa nu colonizam spatiul"
"Intotdeauna mi-am dorit sa particip la un proiect de colonizare a unei alte planete", spune prima romanca admisa intr-un proiect de cercetare a vietii pe Marte.
Este un studiu stiintific inceput in urma cu 17 ani, in Statele Unite. La el participa cercetatori si doctoranzi din intreaga lume, care accepta, din pasiune, pe banii lor, sa experimenteze o viata similara cu cea de pe misterioasa planeta rosie.
Impreuna cu sase savanti si cercetatori NASA, romanca Elena Miscodin, chirurg renumit in Germania, a experimentat, timp de doua saptamani, viata pe planeta Marte.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
A stat in Utah, Statele Unite, unde americanii au ridicat in mijlocul desertului o baza similara cu una care ar putea fi amplasata pe Marte. Au creat un mediu extrem de ostil, arid, fara apa si fara hrana. Doar gravitatia le amintea cercetatorilor ca sunt pe pamant.
"Habitatul construit in Utah este presurizat, complet etans. Orice iesire afara se face printr-o camera de presurizare depresurizare si nu puteam sa iesim afara fara costume presurizate", a povestit romanca.
Elena s-a alaturat unei echipe de oameni de stiinta, cercetatori, doctoranzi, astronauti de la NASA care se pregatesc sa supravietuiasca in conditii extrem de vitrege pentru o eventuala misiune pe Marte: "Cred ca sansa omenirii este sa colonizeze o alta planeta, un alt corp ceresc. Nu vom putea prezice niciodata cu precizie cand va lovi urmatorul asteroid destul de mare astfel incat sa distruga omenirea".
Elena si-a luat concediu de la spitalul unde lucreaza si a platit 1.000 de euro ca sa stea doua saptamani in desert. A incercat sa se invete cu costumul de astronaut, a mancat insecte uscate si a facut dus o data la patru zile.
"O dieta bazata pe insecte poate sa suplineasca cantitatea de proteine necesare corpului uman. Insectele cresc foarte repede si sunt foarte bogate in proteine. Iti arat cateva lacuste, vermi de matase. Am mancat si asta, am mancat si tarantule, faina de greiere", a povestit Elena Miscodin.
Acest proiect la care participa Elena Miscodin nu are nimic comun cu ideea olandezilor de la Mars One, care si-au propus ca in 2024 sa trimita primul echipaj uman pe Marte. Si aceasta idee stiintifico-fantastica are adeptii sai, inclusiv din Romania.
"Cred ca este o mare greseala sa nu colonizam spatiul. Ar trebui sa ne fie rusine ca nu suntem acolo", este de parere chirurgul roman.