Orfanii României comuniste, nenorociți în orfelinate. Ce au descoperit cercetătorii din Occident

Ultima actualizare: 07-01-2020 20:45

Când nu i-a omorât la propriu, politică demografică a lui Nicolae Ceaușescu a nenorocit pe viață aproape o sută de mii de copii, ajunși în orfelinatele României comuniste.

O scoate la iveală, o dată în plus, un studiu al cercetătorilor de la „King's College”, din Londra.

Oricât de bine îngrijiți au fost de părinții adoptivi, copiii de atunci, acum adulți, nu și-au revenit niciodată cu adevărat.

Lipsiți de iubire, îngrijire, mâncare și chiar de minimul contact social, orfanii României comuniste au rămas marcați pentru totdeauna. O arată tomografiile craniene făcute de medicii britanici copiilor adoptați de familiile de acolo, direct din orfelinatele comuniste.

67 de orfani români, acum adulți în toată firea, au aceeași trăsătură comună: au creierul mai mic cu aproape 9%, în medie, față de eșantionul martor. Fiecare an petrecut în orfelinatele comuniste a dus la scăderea cu 3% a creierului.

Rezultatul? Sechele pe viață: anxietate și depresie, după ce înduraseră o copilărie de lagăr nazist în cele 700 de orfelinate, care au adăpostit în jur de 100.000 de copii în perioada comunistă, potrivit UNICEF.

Până în anii 2.000, în jur de 30.000 de orfani români au fost adoptați de familii din Occident, după ce ridicarea Cortinei de Fier și dispariția lui Ceaușescu au arătat întregii lumi un secret oribil, cunoscut de autorități și de cei care lucau în orfelinate, dar despre are toți tăceau.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO