Orfanii României comuniste, nenorociți în orfelinate. Ce au descoperit cercetătorii din Occident


Ultimul update: Marti 07 Ianuarie 2020 20:45
Data publicarii: Marti 07 Ianuarie 2020 18:44
Categorie: Stiri Stiinta

Când nu i-a omorât la propriu, politică demografică a lui Nicolae Ceaușescu a nenorocit pe viață aproape o sută de mii de copii, ajunși în orfelinatele României comuniste.

O scoate la iveală, o dată în plus, un studiu al cercetătorilor de la „King's College”, din Londra.

Oricât de bine îngrijiți au fost de părinții adoptivi, copiii de atunci, acum adulți, nu și-au revenit niciodată cu adevărat.

Lipsiți de iubire, îngrijire, mâncare și chiar de minimul contact social, orfanii României comuniste au rămas marcați pentru totdeauna. O arată tomografiile craniene făcute de medicii britanici copiilor adoptați de familiile de acolo, direct din orfelinatele comuniste.

67 de orfani români, acum adulți în toată firea, au aceeași trăsătură comună: au creierul mai mic cu aproape 9%, în medie, față de eșantionul martor. Fiecare an petrecut în orfelinatele comuniste a dus la scăderea cu 3% a creierului.

Rezultatul? Sechele pe viață: anxietate și depresie, după ce înduraseră o copilărie de lagăr nazist în cele 700 de orfelinate, care au adăpostit în jur de 100.000 de copii în perioada comunistă, potrivit UNICEF.

Până în anii 2.000, în jur de 30.000 de orfani români au fost adoptați de familii din Occident, după ce ridicarea Cortinei de Fier și dispariția lui Ceaușescu au arătat întregii lumi un secret oribil, cunoscut de autorități și de cei care lucau în orfelinate, dar despre are toți tăceau.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33