Oamenii devin din ce în ce mai proști cu timpul. Concluziile deloc măgulitoare ale unui studiu
Dinozaurii au devenit proști de-a lungul timpului – și la fel se poate întâmpla și oamenilor, arată un studiu realizat de oameni de știință din China și Statele Unite.
Un nou studiu condus de chinezi asupra evoluției dinozaurilor a oferit un avertisment oportun lumii noastre dependente de tehnologie, scrie South China Morning Post.
Dinozaurii cu coarne au văzut o scădere a inteligenței, a auzului și a simțului mirosului pe măsură ce au crescut în mărime în decurs de 100 de milioane de ani, potrivit unui studiu realizat de cercetători din China și Statele Unite.
Alegeri 2024
08:05
Lasconi: Atunci când încearcă cineva, care îl are pe Putin în spate, în casa ta, nu ieşi tu din casă, îl scoţi pe el afară
22:25
Elena Lasconi, explicaţii despre acuzaţii precum „vrea să ne facă copiii homosexuali”: Este o manipulare de tip rusesc
20:46
BEC: Transmiterea de mesaje pentru influenţarea opţiunii de vot, după încheierea campaniei, considerată propagandă
17:25
Elena Lasconi: Sunt sigură că nici voi nu vă doriţi un preşedinte care ameninţă că va scoate România din UE şi din NATO
Iar oamenii de știință au spus că evoluția umană ar putea urma o traiectorie similară dacă devenim prea dependenți de tehnologie.
Primii dinozauri aveau creierul mai mare
„Simțul mirosului la ceratopsienii divergenți timpurii este mai sensibil decât la Protoceratops (un dinozaur din Cretacicul târziu din Asia) și la ceratopsidele divergente târziu.
„Ceratopsienii divergenți timpurii aveau frecvențe auditive mai mari decât ceratopsidele și teropodele non-aviare”, au scris cercetătorii într-un articol publicat în revista Paleobiology în octombrie.
„Primii dinozauri cu coarne poartă volume relativ mari ale creierului, chiar mai mari decât majoritatea reptilelor existente”.
Oamenii de știință au explicat că, în timp ce aceste funcții i-au ajutat pe dinozauri să scape de prădătorii lor când erau mai mici, pe măsură ce creșteau, au devenit mai puțin utile.