O descoperire facuta langa Romania schimba istoria omenirii.Omul din Neanderthal, specie sofisticata
Daca v-ati imaginat ca oamenii cavernelor traiau in grote doar pentru a se proteja de conditiile vitrege din natura, aflati ca v-ati inselat. O descoperire facuta in Moldova scoate la iveala o noua perspectiva asupra acestora.
Cercetatorii au gasit o locuinta din Neanderthal, veche de 44.000 de ani, facuta din oase de mamut si decorata cu sculpturi si desene.
Aceasta descoperire sugereaza ca stramosii nostri nu erau atat de primitivi pe cat s-a spus pana acum. Dimpotriva, erau mai evoluati decat au dovedit descoperirile de pana acum si preocupati de confort.
O eroare medicala incredibila. I s-au dat 12 ORE de viata, dar a ajuns sa sarbatoreasca 105 ANI
Istoricii de la Muzeul National de Istorie Naturala din Paris au spus ca stramosii oamenilor care au locuit pe teritoriul Republicii Moldova si-au construit structuri solide care au rezistat perioade lungi de timp.
Laetitia Demay, arhoelogul care a condus cercetarea, a spus: “Aceasta structura din oase de mamut a fost construita la demisol, avand protectie impotriva vantului. Utilizarea oaselor ca material de constructie poate fi apreciata ca o anticipare a variatiilor climatice. Intr-o zona cu o clima rece, lipsa lemnului i-a determinat pe oameni sa foloseasca oasele de mamut impotriva vantului”.
Vegheat de un "inger" in uterul mamei. Ecografia care i-a lasat pe parinti muti de uimire
Casa descoperita are o forma circulara si este facuta din 116 oase de mamut, intre care cranii si maxilare si 14 colti. In interior au fost descoperite 25 de cosuri cu cenusa.
Cercetatorii cred ca neaderthalienii au vanat mamutii pentru carnea lor, apoi le-au folosit oasele la constructia adaposturilor. La ridicarea caselor au fost folosite si oasele animalelor care au murit din cause naturale.
Simon Underdown, profesor de antropoligie la Universitatea din Oxford, este de parere ca aceasta descoperire este una istorica. “Se pare ca neaderthalienii nu erau niste oameni ai cavernelor prosti, ci au fost o specie sofisticata”. In sprijinul acestei afirmatii vin si alte descoperiri facute in ultima perioada, conform carora oamenii din Neanderthal aveau preocupari culturale si foloseau un limbaj pentru a comunica.