Motivul pentru care oamenii de ştiinţă vor să contamineze Marte cu microbi

Ultima actualizare: 30-09-2019 19:33
munti pe Marte
ESA

Oamenii de știință vor să contamineze planeta Marte cu germeni de pe Pământ, în ciuda faptului că mai multe agenții spațiale au luat măsuri de precauție pentru ca acest lucru să nu se întâmple.

Potrivit unui raport, contaminarea cu microbi de pe Pământ, ar favoriza apariția și dezvoltarea vieții pe Marte, informează Gizmodo.

 

VEZI IMAGINI ULUITOARE DE PE MARTE ÎN GALERIA FOTO

De asemenea este vorba despre microbi benefici, cei care dăunează fiind înlăturați în timpul procesului.

Cei care sunt împotriva acestei contaminări, susțin că ar trebui elaborate mai multe studii înainte de această acțiune.

Această idee de a proteja corpurile celeste datează din anul 1950 când a fost elaborată filozofia protejării planetei de microbii de pe Pământ, potrivit unui studiu publicat într-o revistă de specialitate.

Argumentul ar fi că germenii pot contamina importante zone din Sistemul Solar, într-un mod similar în care o scenă a unei crime poate fi compromisă dacă cineva implicat atinge probele.
Unii cercetători susțin că această idee a sterilizării va fi inevitabilă.

„Credem că este imposibil să explorezi noi planete fără să transmiți microbi. De asemenea, trebuie să subliniem importanța controlării acestor contaminări, să explorăm existența microorganismelor extraterestre. Mai mult decât atât, noi credem că trebuie să discutăm și rolul microbilor, care sunt coloniști primari și nu ca accidente”, a precizat un om de știință.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO