Motivul pentru care femeilor din 2 state sud-americane li s-a recomandat sa nu mai faca copii. Medicii sunt neputinciosi
O boala teribila, din cauza careia copiii se nasc cu o malformatie imposibil de corectat, produce panica in America Latina.
O simpla intepatura de tantar pentru viitoarea mama si cateva luni mai tarziu bebelusul ei se naste cu cutia craniana anormal de mica. Transmis de tantari, virusul Zika a provocat o asemenea panica in America Latina, incat in Salvador si Columbia autoritatile au recomandat femeilor sa nu mai ramana insarcinate in urmatorii 2 ani.
Simptomele maladiei - febra, dureri articulare si conjunctivita - pot trece neobservate, insa marele pericol este pentru femeile insarcinate. Dupa luni de speculatii, medici brazilieni spun ca virusul se transmite fatului prin placenta si poate provoca anomalii precum microcefalia.
Alegeri 2024
12:53
Candidați președinție 2024. Ordinea pe buletinele de vot la alegerile prezindețiale din 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
In ultimele 4 luni in Brazilia s-au nascut aprope 4 mii de copii care sufera de microcefalie, comparativ cu 147 de cazuri in tot anul 2014. Autoritatile americane si britanice le-au recomandat femeilor gravide sa nu mearga in cele 18 tari din America Latina si Caraibe, in care a fost confirmata prezenta virusului.
Medicii recunosc ca sunt neputinciosi, deoarece nu stiu inca foarte multe despre aceasta boala, care este inrudita cu febra dengue. Insa, daca se va stabili clar ca Zika este responsabila de nasterea copiilor cu capete anormal de mici, oamenii de stiinta vor trebui sa gaseasca urgent un vaccin.
Sursa: Pro TV
Etichete: medici, vaccin, Columbia, boala, virus, avertizare, brazilia, nou-nascut, salvador dali, febra dengue, zika, microcefalie,
Dată publicare:
22-01-2016 18:59