FOTO. Misterul dezlegat dupa 76 de ani. Ce au gasit oamenii de stiinta pe fundul oceanului Pacific

Ultima actualizare: 04-06-2013 00:08
Scafandru

O echipa de istorici sustine ca a reusit sa rezolve un mister vechi de 76 de ani. Cu ajutorul unui sonar, ei au observat o imagine surprinzatoare pe fundul Oceanului Pacific.

Imaginile obtinute de The International Group for Historic Aircraft Recovery (TIGHAR) in iulie anul trecut au fost atent analizate, iar obictul care se vede in adancurile oceanului este similar ca marime, forma si amplasare cu avionul Ameliei Earhart, care a disparut in anul 1937.

Epava ase afla langa insula Nikularoro, care apartine Republicii Kiribati, iar locul acesta ar fi cel in care s-a prabusit avionul Amaliei, in urma cu 76 de ani, cred unii istorici.

“Cand cauti in adancuri ceva contruit de om, trebuie sa te uiti dupa ceva ce este diferit, iar aceasta anomalie observata de noi nu seamana cu nimic natural", explica Richard Gillespie, directorul executiv al TIGHAR.

Obiectul a fost observat dupa ce Gillespie a publicat imaginile obtinute anul trecut pe Internet si cineva i-a atras atentia asupra unei forme ciudate care se vedea in cadru.

Potrivit lui Gillespie, Amelia Earhart a aterizat in siguranta pe un recif de langa Kiribati. Avionul s-a scufundat insa ulterior, din cauza fluxului, relateaza ABC News.

Amalia, prima femeie care a pilotat un avion peste Oceanul Atlantic, ar mai fi trait cateva zile, izolata pe insula Nikularoro.

Alti istorici care au cercetat viata Amaliei nu cred insa ca o expeditie ulterioara in aceasta zona ar aduce informatii clare despre avion.

Lou Foudray, curator la Muzeul Amelia Earhart din Atchinson, Kanssass, crede ca femeia a supravietuit prabusirii si a trait restul vietii in secret, asa cum si-ar fi dorit.

“Ea le spusese prietenilor, chiar inainte sa plece in ultimul zbor, ca vrea sa traiasca linistita, sa nu mai fie o persoana publica”, spune Foudray.

Amelia Earhart a disparut pe data de 3 iulie 1937, in timpul unui zbor de spre Insula Howland, deasupra Oceanului Pacific.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO