Foamea ne face irascibili. De ce nu e bine sa purtam discutii cu partenerul, pe stomacul gol
Potrivit unui studiu recent, persoanele infometate isi pierd mult mai usor cumpatul in legatura cu persoana iubita. Faptul ca ne este foame ne face sa ne stapanim mult mai greu, sustin cercetatorii.
Se spune ca nu este bine sa te culci suparat. Mai nou, se pare ca este de asemenea bine sa astepti pana dupa masa, inainte sa te lansezi intr-o disputa verbala.
Conform unui studiu recent, citat de Daily Mail, in momentul cand le este foame, oamenii sunt mult mai predispusi sa isi piarda cumpatul fata de partenerul de viata.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Oamenii de stiinta sustin ca atunci cand nu am mancat suficient, creierul nostru nu are suficienta energie ca sa ne permita sa ne autocontrolam, asa ca e mult mai probabil sa reactionam violent, in momentul unei discutii.
“Desi creierul reprezinta numai 2% din greutatea noastra corporala, este responsabil de consumul a aproape 20% din calorii. Este un organ care cere foarte mult, atunci cand vine vorba de energie. Este un sfat simplu, dar functioneaza: Inainte de a avea o discutie dificila cu partenerul de viata, aveti grija sa nu va fie foame”, ne sugereaza cercetatorii americani, cei care s-au ocupat de studiu.
Acestia au analizat modul in care nivelurile de zahar din sange influenteaza agresivitatea in cazul cuplurilor casatorite. Astfel, peste 100 de cupluri au completat niste chestionare cu privire la relatia lor, apoi si-au masurat nivelul zaharului din sange in fiecare seara si dimineata, precum si cat de nervosi se simteau in fiecare seara.
Nervozitatea a fost insa masurata intr-un mod mai deosebit. Subiectii au fost rugati sa infiga ace in niste papusi voodoo, in functie de cat de suparati sunt pe sot ori sotie.
Concluzia la care s-a ajuns este ca exista, intr-adevar, o legatura intre senzatia de foame si modul in care ne manifestam fata de ceilalti.
“Cand nivelul de glucoza din sange era scazut, subiectii se simteau mai nervosi si se descarcau pe papusile care ii reprezentau pe sotii lor. Chiar si cei care spuneau ca aveau o relatie buna cu partenerii de viata, se descarcau in acest fel”, spune cercetatorul Brad Bushman, de la Universitatea de stat din Ohio.