STUDIU. Analiza jucatorilor de Starcraft 2 a aratat varsta la care incepe declinul inteligentei. Cum se adapteaza jucatorii

Ultima actualizare: 17-04-2014 06:58
Starcraft 2

Un studiu recent a aratat ca declinul intelectual incepe la 24 ani, cu mult mai devreme decat s-a crezut anterior.

Cercetatorii de la Universitatea Simon Fraser, din Canada, au analizat peste 3.300 de jucatori de Starcraft 2, cu varste cuprinse intre 16 si 44 de ani, si au observat ca reactiile jucatorilor incetinesc cu mult mai devreme decat se asteptau. Ei sustin ca jucatorii si-au atins deja, la 25 de ani, varful performantei cognitive si motorii, scrie The Daily Mail.

Inregistrarile jocurilor au fost alese pentru ca reprezinta mii de ore de decizii strategice si miscari, urmarite in timp real, reprezentant diferite niveluri de indemanare. Folosind o forma complexa de analiza statistica, cercetatorii au analizat modul incare jucatorii raspundeau la miscarile adversarilor si timpul necesar pentru o reactie.

"Dupa varsta de 24 de ani, jucatorii inregistreaza o scadere a vitezei de reactie. Acest declin este prezent si la jucatorii cei mai experimentati", a declarat Joe Thompson, un student doctorand care a coordonat acest studiu. "Jucatorii mai in varsta compenseaza prin experienta, folosind strategii mai simple si utilizand mai eficient interfata jocului."

De exemplu, jucatorii mai in varsta folosesc mai usor scurtaturile si combinatiile de taste, pentru a compensa scaderea vitezei cu care iau deciziile. "Aceste descoperiri sugereaza ca aceste capacitati congnitiv-motorii nu sunt constante de-a lungul vietii, ci variaza constant iar eficienta noastra zilnica este rezultatul dintre schimbare si adaptare", a declarat Thompson.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO