Extratereștrii ne-au vizitat în 2017, consideră un profesor de la Harvard. Pe ce se bazează teoria sa
Un profesor de la Harvard consideră că extratereștrii ne-au vizitat de curând, și au lăsat în urmă o dovadă a prezenței lor pe Terra.
Nici mai mult, nici mai puțin decât...gunoi, care a fost văzut plutind în spațiu, în apropierea Pământului, și care ar proveni de la o altă civilizație, consideră profesorul universitar Avi Loeb, citat de publicația „Daily Star”.
Avi Loeb, care conduce Departamentul de Astronomie la Harvard, una dintre cele mai prestigioase universități din lume, consideră că a găsit gunoi aparținând unei alte civilizații.
El susține că un obiect a călătorit spre sistemul solar al Pământului din direcția Vega, la aproximativ 25 de ani lumină distanță, și a interceptat planul orbital al sistemului nostru solar la 6 septembrie 2017.
Profesorul Avi Loeb a adus argumente pentru această teză în cartea sa „Extraterestrul: Primul semn al vieții inteligente dincolo de Pământ”, susținând că obiectul spațial a trecut razant pe lângă Pământ înainte de „a se deplasa rapid către constelația Pegas”.
Obiectul a fost reperat mai întâi la un observator de pe insula Hawaii unde se află cel mai puternic telescop din lume, telescopul panoramic. Obiectul spațial a fost supranumit „Oumuamua”, cuvântul hawaian pentru „cercetaș”.
La început astronomii au crezut că văzuseră o cometă obișnuită, însă ulterior și-au dat seama de descoperire: era un obiect extraterestru, provenit de la o altă civilizație.
În ciuda faptului că unii dintre membrii comunității academice i-au ridiculizat teoria, profesorul Loeb consideră că vor fi făcute mai multe descoperiri similare în viitorul apropiat.
„Unii oameni nu vor să discute despre posibilitatea existenței altor civilizații. Ei cred că suntem speciali și unici. Cred că este o prejudecată care ar trebui abandonată. Dacă nu suntem singuri, suntem noi cei mai deștepți ? Dacă a existat o specie dispărută din cauza războiului sau prin schimbarea climei, am putea să conlucrăm pentru binele comun. În schimb, risipim o mulțime de resurse pe Pământ luptându-se între noi și pentru alte lucruri negative care sunt o mare risipă” a spus astronomul.