Existența extratereștrilor nu a fost încă dovedită. S-au căutat „semnături digitale” în 10 milioane de sisteme solare

Ultima actualizare: 08-09-2020 16:40
radiotelescop MWA prototip
Wikipedia

Nu s-au găsit dovezi ale existenței extratereștrilor în zece milioane de sisteme solare. Mai exact, dovezi ale activităților legate de tehnologie, așa cum este percepută de lumea noastră.

Cercetătorii australieni au folosit radiotelescopul Murchison Widefield Array (MWA) în cadrul unui proiect numit „căutându-l pe ET” .

Scopul studiului realizat de cercetătorii din Perth a fost căutarea, cu ajutorul radiotelescopului MWA, a unor emisii radio puternice la frecvențe joase, similare cu frecvențele radio FM de pe Pământ prin care se transmit posturile de radio, arată Daily Mail.

Aceste emisii din spațiu, cunoscute sub numele de „tehnosemnături - semnături digitale”, ar putea indica prezența unor extratereștri inteligenți cu o tehnologie similară cu cea a pământenilor

Savanții au finalizat „cea mai complexă căutare”

 

Echipa de savanți a finalizat „cea mai complexă căutare” a unui porțiuni din spațiu despre care se știe că include cel puțin 10 milioane de stele, în constelația sudică Vela.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că, în această parte a universului, dacă există alte civilizații, ele își ascund prezența.

„MWA este un telescop unic, cu un câmp vizual extraordinar de larg, care ne permite să observăm milioane de stele simultan”, a spus dr. Chenoa Tremblay de la Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO) din Australia.

„Am observat cerul în jurul constelației Vela timp de 17 ore, uitându-ne pe o suprafață de 1.000 de ori mai largă față de explorările anterioare. Nu am găsit tehnosemnăturile, deci niciun semn de viață inteligentă”, a spus cercetătorul, subliniind însă că zona este o porțiune relativ mică a spațiului cosmic.

„Deși mai e mult de căutat pentru a găsi semne ale inteligenței extraterestre, telescoape precum MWA vor continua să depășească limitele - trebuie doar să continuăm să căutăm” a adăugat doctorul Tremblay.

Au fost scanate până acum 75 de planete

Echipa a observat cerul în constelația sudică Vela, unde există aproximativ șase exoplanete cunoscute. Un număr mare nu sunt încă observate în acest sistem solar.

Folosind telescopul MWA în intervalul de frecvență 98-128 MHz și scanând continuu timp de 17 ore, Vela Supernova Remnant a fost observată la o frecvență de 10 kHz.

Nu au fost captate emisii radio, astfel că cercetătorii au concluzionat că nu sunt semne ale unor forme de viață inteligente acolo.

Până acum, au mai fost alte două proiecte asemănătoare, cercetându-se cu ajutorul acestei tehnologii 75 de exoplanete.

„Mai e un drum lung de parcurs în proiectele de căutare a inteligenței extraterestre, proiectele SETI”, a concluzionat cercetătorul.

Radiotelescopul a făcut însă la începutul anului o descoperire uriașă, „cea mai mare explozie de la Big-Bang încoace” dintr-o gaură neagră, aflată într-o galaxie la 390 de milioane de ani lumină distanță.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!