"Poate fi descoperirea secolului". Dintele de mamut, ce ar putea fi vechi de 3 milioane de ani, gasit pe o plaja din Essex


Ultimul update: Luni 24 Octombrie 2016 07:17
Data publicarii: Vineri 21 Octombrie 2016 16:32
Categorie: Stiri Stiinta
plaja Essex, UK

Nici prin cap nu le-a trecut lui Wendy si John Booth, doi britanici din Essex, ca o banala plimbare pe plaja ii va aduce fata in fata cu aceasta descoperire arheologica impresionanta.

Cei doi se plimbau printr-o zona des umblata, doar ca de data aceasta au vazut in nisip ceva ce initial parea o roca adusa la mal de valuri. La o inspectie mai atenta si-au dat seama ca piatra era de fapt dintele unui mamut.

"Am fost in extaz cand am realizat ce era. Nu am gasit niciodata ceva asemanator. Ii poti spune descoperirea secolului." a declarat Wendy, potrivit Daily Mail.

Atunci cand vine vorba de datarea exacta a fosilei parerile sunt impartite, iar factorul definitor este roca din care provine dintele, si in care a stat atata amar de vreme.

"Depinde de roca in care a fost gasit. Exista Red Crag, care este veche de pana la trei milioane de ani, si mai este si Pleistocene, care poate varia intre un milion si 11.000 de ani vechime." a explicat Mike Benton, profesor de paleontologie la Universitatea din Bristol.

Aproximarea sa este insa contrazisa de un alt specialist, Adrian Lister, de la Muzeul de Istorie Naturala din Londra: "Este un molar superior, cel mai probabil de la un mamut lanos. Nu are trei milioane de ani, este imposibil sa vii cu date exacte atunci cand nu cunosti contextul geologic. Cel mai probabil are 50.000 de ani vechime, de la ultima glaciatiune."

Acea zona este renumita pentru gasirea dintilor de rechin, si ei vechi de circa 50.000 de ani.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO