Descoperirea incredibilă făcută de un cățel, în timp ce săpa în curte
Scout, un labrador în vârstă de opt luni, a descoperit în grădina stăpânilor un dinte provenind de la mamut lânos, care datează 13.000 de ani.
În luna septembrie, stăpânul cățelului a observat că acesta a început să sape o groapă în grădina locuinței de pe insula Whidbey, situată la nord de Seattle.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Puppy finds woolly mammoth tooth in backyard: Kirk Lacewell has lived in Langley, Wa. for approximately six years, part of that time with his dog, Scout. But when Scout began to dig into the backyard, it wasn't just any old rock he was uncovering — it… https://t.co/Jz4mC41aHG pic.twitter.com/ks3QxXNVqm
— Amy Lee (@AmyLee_trainer) December 2, 2018
„Am observat că se plimba prin curte cu ceva în gură”, a spus Kirk Lacewell, care inițial a crezut că este vorba despre o piatră, conform site-ului KOMO.
În următoarea zi, a observat că Scout se joacă cu același obiect, ceea ce i-a stârnit suspiciuni.
„A doua zi, mi s-a părut că e ceva suspect. Mă întrebam care e treaba, ce e așa special la acea piatră. Parțial, arăta ca un os. Arăta ca un os acoperit cu ceva și care începuse să se tocească”, a adăugat Lacewell.
De aceea, el a fotografiat obiectul misterios și a trimis pozele Muzeului de Istorie Naturală și Cultură din Burke. Când a fost contactat de oamenii de știință, a descoperit că obiectul găsit de câinele său provine din dantura unui mamut lânos și are în jur de 13.000 de ani.
„Paleontologii au decis că provine de la un mamut lânos și că e parte din dintele unui astfel de animal preistoric”, a mai spus el.
Potrivit cercetătorilor, animalele au trăit în zonă în Epoca de Gheață. Cu toate acestea, colțul mamutului nu este o raritate, astfel că stăpânul îl poate păstra.
„Dinții se păstrează mai bine decât alte părți provenite de la mamuți”, a explicat Andrea Godinz, de la Muzeul Burke.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!