Descoperire uriasa, la propriu, facuta de un paleontolog, in Argentina. Animalul cantarea 65 de tone
Cercetatorii de la Universitatea Philadelphia au dezvaluit zilele trecute detalii despre o noua specie de dinozaur, descoperita in Argentina.
Lung aproape cat un avion de linie, dinozaurul cu pricina a trait in urma cu 77 de milioane de ani si se crede ca e cea mai mare creatura care a existat vreodata pe planeta noastra.
Cu o coada de 9 metri si un gat inalt cat doua etaje, "Dreadnoughtus Schrani" cantarea 65 de tone si era regele gigantilor, fiind de sase ori mai mare decat un Tyranosaurus rex.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Palentologul Ken Lacovara a descoperit dinozaurul in Argentina. Mai intai a gasit un femur, iar la sfarsitul zilei avea deja 10 oase.
"Dupa vreun an de munca pe teren, eram in echivalentul celui de-al noualea cer pentru palentologi" povesteste paleontologul Ken Lacovara.
Asta pentru ca avea doua fosile extrem de bine conservate, una in proportie de 70%, ceea ce se intampla rar in paleontologie. Putine oase ajung sa se fosilizeze, inainte sa fie distruse de conditiile meteo sau de alte animale.
"In cazul acestor Dreadnoughtus, ele au fost surprinse de o viitura si imobilizate intr-un amestesc de nisip si noroi, cam ca nisipurile miscatoare', explica Ken Lacovara.
Pentru ca el l-a descoperit, profesorul Lacovara a avut onoarea sa-i aleaga numele. L-a botezat dupa o nava de razboi din epoca interbelica si numele celui care i-a finantat cercetarile. Dupa ce si-au facut mulaje si modele 3D ca sa-si poata continua cercetarile, paleontologii americani vor inapoia fosilele Argentinei.