Cum va arăta lumea post-Covid. Experții au explicat care vor fi consecințele pandemiei
Experți din diverse domenii au precizat care ar putea fi consecințele pandemiei în viitorul apropiat.
Scăderea natalității, tot mai puține cupluri și sexualizarea femeilor, sunt doar câteva dintre aspectele unei lumi post-Covid, transmite Daily Mail.
Mai mulți specialiști din SUA au analizat 90 de studii pentru a descoperi modul în care pandemia ar putea schimba comportamentele sociale și normele, chiar și în rândul persoanelor care nu au fost infectate.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Aceștia se așteaptă ca natalitatea să scadă, ca răspuns la criza globală a sănătății, pe măsură ce oamenii amână căsătoria, ceea ce va duce la reducerea populației unor state.
Scăderea natalității va avea un impact asupra societății și economiei.
„Pandemia a devenit un experiment social la nivel mondial”
În multe privințe, cercetătorii au remarcat că „pandemia a devenit un experiment social la nivel mondial”, ale cărui rezultate continuă să apară.
„Consecințele psihologice, sociale și sociale ale COVID-19 vor fi resimție pe termen lung”, a adăugat Martie Haselton, de la Universitatea din California.
Tot el a mai adăugat că persoanele care s-au cunoscut în mediul online, din cauza restricțiilor, vor fi dezamăgite când se vor vedea în viața reală.
„O chimie bună? Nu-ți poți da seama pe Zoom”, a mai spus Haselton.
Oamenii nu se vor mai implica în relații
Astfel, oamenii vor alege să nu se mai implice în relații în același mod în care ar fi făcut-o înainte.
De asemenea, spun experții, femeile au avut mai mult de suferit în această perioadă. Închiderea școlilor, de exemplu, a împovărat femeile cu mult mai multe responsabilități. Din această cauză, femeile ar putea ajunge să depindă financiar de soții lor. Tot aici vorbim și de o inevitabilă sexualizare a acestora, pentru a concura cu bărbații, din cauza inegalității economice.
Totodată, o altă consecință a pandemiei ar putea fi reducerea toleranței când vine vorba de o serie de probleme, precum avorturile și minoritățile sexuale.
O mai bună înțelegere a impactului comportamental al SARS-CoV-2 ne va permite să combatem pandemia, a concluzionat echipa.