Specialist britanic despre COVID-19: Nu putem spera să fie eliminat, pentru că va reveni

Ultima actualizare: 22-10-2020 09:14
coronavirus
Getty

Noul coronavirus va deveni probabil la fel de ”endemic” precum este virusul gripal anual, a declarat Patrick Vallance, principalul consilier ştiinţific al Regatului Unit.

 

În prezent au loc studii clinice în faze finale referitoare la vaccinuri pentru noul coronavirus, dar Vallance a spus că este improbabil ca vreunul dintre ele să eradicheze virusul, potrivit News.ro

”Noţiunea de eliminare a COVID-19 nu este corectă, pentru că va reveni”, a spus acesta, adăugând că o singură boală a fost ”eradicată cu adevărat” datorită unui vaccin foarte eficace, iar aceasta a fost variola.

Speranțele pentru vaccinul anti-COVID

 

”Nu putem fi siguri, dar cred că este puţin probabil să ajungem la un vaccin cu adevărat sterilizant, ceva care opreşte complet infecţia, şi este probabil ca această boală să circule şi să fie endemică, aceasta este cea mai bună evaluare a mea”, a spus Vallance Comisiei pentru strategia de securitate naţională de la Londra.

”În mod clar, pe măsură ce managementul va deveni mai bun, pe măsură ce vă veţi vaccina, ceea ce va reduce probabilitatea de infecţie şi severitatea bolii, aceasta va începe să semene mai mult cu gripa anuală decât cu orice altceva şi aceasta ar putea fi direcţia pe care vom ajunge," a mai transmis el.

Companiile de biotehnologie şi organismele academice din întreaga lume şi-au unit forţele pentru a încerca să creeze un vaccin împotriva noului coronavirus cu o viteză fără precedent, având în vedere agresivitatea acestuia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO