Cel mai urat si rapid rechin din lume: masina de ucis care poate atinge pana la 100 kilometri pe ora

Ultima actualizare: 17-03-2013 07:07
mako rechin

Un fotograf amator din Mexic - Gerardo del Villar - a gasit si fotografiat cel mai urat rechin din lume, relateaza dailymail.co.uk.

 

Rechinul pozat este una dintre cele mai inspaimantatoare creaturi din marile si oceanele de pe planeta, insa l-a fermecat total pe fotograful mexican.

Rechinul face parte din specia Mako si este cel mai bine cunoscut pentru viteza sa uluitoare, caci poate atinge pana la 100 kilometri pe ora.

Din cauza fortei si agresiunii lor deosebite, rechinii Mako sunt considerati un pericol pentru om, fiind raportate mai multe atacuri fatale.

Cu toate acestea, Gerardo del Villar s-a scufundat in Golful Mexicului fara o cusca de protectie pentru ca a vrut sa arate ca cei mai periculosi rechini din lume sunt "intelesi gresit".

"Vreau sa arat restului lumii ca rechinii nu sunt doar masini de ucis si sa ajut la crearea unei culturi care sa-i apere si sa-i protejeze" a declarat barbatul.

Barbatul spera ca superbele sale imagini surprinse cu rechinul Mako sa protejeze mai bine specia lor si pe cele ale altor rechini vanati de oameni pentru inotatoare si carne. Anual sunt vanati intre 63 de milioane si 273 de milioane de rechini.

Statisticile subliniaza ca in prezent, numarul victimelor il depasesc cu mult pe cel al nasterilor de rechini, fenomen care pune in pericol existenta speciilor.

Click pe Daily Mail pentru mai multe imagini cu rechinul Mako!

Sursa foto: Rex

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO