Cel mai mare tânțar din lume. Nu se hrănește însă cu sânge. FOTO

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
cel mai mare tantar
Agerpres

Un entomolog chinez a stabilit un nou record mondial în domeniul zoologiei după ce a descoperit în vara acestui an cel mai mare ţânţar din lume, au anunţat reprezentanţii Guinness World Records, citaţi sâmbătă de Xinhua.

În această săptămână, cercetătorul Zhao Li şi Muzeul Insectelor din Vestul Chinei, aflat în Chengdu, capitala provinciei chineze Sichuan, au primit certificarea oficială din partea Guinness World Records, care confirmă faptul că ţânţarul uriaş pe care expertul chinez l-a descoperit în luna iunie a acestui an este, într-adevăr, cel mai mare din lume.

Precedentul record aparţinea unui ţânţar descoperit de zoologul britanic Mark Carwardine. În cartea sa intitulată "Animal Records", publicată în 2008, expertul britanic afirma că distanţa dintre picioarele din faţă şi picioarele din spate ale acelui ţânţar poate să ajungă la 23 de centimetri.

Ţânţarul descoperit de Zhao Li, care a primit denumirea ştiinţifică Holorusia mikado, a doborât însă acel record. Specimenul în cauză, expus la Muzeul Insectelor din Vestul Chinei, are o anvergură a aripilor de 11,15 centimetri, iar distanţa dintre picioarele din faţă şi cele din spate ajunge la 25,8 centimetri.

Exemplarele de Holorusia mikado, cei mai mari ţânţari din lume, au fost descoperiţi pentru prima dată în Japonia. Potrivit declaraţiilor făcute de Zhao Li, aceste insecte uriaşe nu se hrănesc cu sânge, ci cu nectarul unor specii de flori.

"De fapt, în Anglia nici nu li se spune ţânţari. Li se spune 'muşte-cocor'. Unii oameni din Germania i-au denumit 'tată-cu-picioare-lungi'", a precizat entomologul chinez.

Muzeul Insectelor din Vestul Chinez găzduieşte peste 700.000 de exponate, inclusiv exemplare din specii de insecte, fosile şi artefacte culturale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO