Câțiva elevi români au câștigat un premiu pentru cel mai ingenios și inovativ robot, în SUA
Performanță mare pentru câțiva elevi pasionați de robotică, din orașul Beclean.
Ei au participat la un campionat internațional desfășurat în statul american Iowa, alături de alte 18 echipe.
Bistrițenii au reușit să câștige locul doi, dar și premiul pentru cel mai ingenios și inovativ robot.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Elevii învață la colegiului național Petru Rareș din Beclean și au participat la campionatul de robotică din statul american Iowa, unde au câștigat premiul "Collins Aerospace Innovate Award". Acest premiu se acordă echipei care are cel mai inovativ și mai creativ design al robotului.
Elevii cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani au construit un robot 3D pe care l-au numit ANNA.
„Motorul acesta care are roată, se rotește și astfel tot timpul indiferent de poziția lui în teren, tureta va fi orientată spre turn și va aruncă inelele în nivelul cel mai înalt”, spune Mircea Măierean, despre robotul lor.
Pentru reușita proiectului, elevii s-au pregătit de multă vreme.
„Lucrăm încă din iarnă. De obicei, suntem aici de dimineață până seara, dar facem cu schimbul, adică câțiva vin de dimineață, câțiva vin seara și ne intersectăm să lucrăm împreună", a spus un elev.
Pentru că pandemia nu le-a permis să fie prezenți în sală, elevii au făcut un proiect 3D și astfel au putut să aducă ajustări și corecții robotului.
"Proiectarea 3D ne-a ajutat să ne facem o idee generală despre ce vom pune pe robot în timpul pandemiei, când nu am putut să intrăm în școală pentru a lucra fizic la robot. Și pe acest program putem lucra mai multe persoane în același timp", a declarat unul dintre elevii implicați.
Echipa se numește “Esentza Robotics” şi este una dintre cele mai bune echipe de robotică din țară. Conducerea colegiului național "Petru Rareș" a amenajat spații speciale, unde membrii echipei pot lucra la proiectele lor.
Mircea Necula, dir. liceul Petru Rareș: "Suntem fericiții câștigători ai premiului pentru inovație și al locului doi din campionat Inspire Award 2. Robotul nostru a performat foarte bine după părerile americanilor".
Tinerii se pregătesc acum pentru concursul național ce va avea loc în toamnă, unde speră să facă din nou spectacol.