Caracatitele, primele creaturi inteligente de pe Terra. Rezultatele surprinzatoare ale unui studiu american
Caracatitele sunt niste creaturi care i-au fascinat ani la randul pe oamenii de stiinta.
Pe langa abilitatea de a se camufla in apa, acestea pot elibera cerneala pentru a distrage atentia predatorilor, iar cand sunt tinute in captivitate gasesc cai pentru a evada.
Asa se explica motivul pentru care biologul Martin Wells a crezut initial ca acestea sunt atat de diferite de alte forme de viata pamantesti incat ar putea fi extratereste. Iar un studiu publicat recent in revista Nature ii da dreptate partial.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Chicago au studiat pentru 2.7 miliarde de "litere" ale codului genetic al caracatitelor, pentru prima data in istorie, si au descoperit ca inteligenta acestora a evoluat mult mai repede decat in cazul alor specii, cu 230 de milioane de ani inainte mamiferelor.
"Au fost primele fiinte inteligente de pe planeta noastra", a declarat Sydney Brenner, profesor la Institutul de Stiinta si Tehnologie din Okinawa, care a participat la studiu.
Potrivit studiului, genomul caracatitelor este putin mai mic decat cel uman, dar are cu pana la 10.000 mai multe gene care le dau abilitatile lor unice.
Sursa: Nature
Etichete: animale, studiu, stiinta, caracatițe, inteligenta,
Dată publicare:
14-08-2015 16:08