Stephen Hawking anunta peste cat timp va putea omenirea sa traiasca pe Luna si sa calatoreasca pe Marte

17-03-2014 16:32

robotel pe Marte, Astrium

Comentariul fizicianului englez, teoretician al originii universului, a venit la sfarsitul emisiunii “Live from Space”, de la Channel 4, in timpul careia a avut loc si o transmisiune in direct cu astronautii de pe nava spatiala internationala.

Potrivit omului de stiinta, vom avea case pe Luna “in urmatorii 50 de ani”, iar pe Marte vom ajunge sa traim in jurul anului 2100.

Profesorul Hawking crede ca rasa umana se afla intr-un pericol iminent de extinctie, pentru ca numarul nostru va creste intr-o asemenea masura, incat vom deveni prea multi pentru suprafata Pamantului.

Planeta noastra este o lume veche, amenintata de o populatie in continua expansiune, dar cu resurse limitate. Trebuie sa venim in intampinarea acestor proleme si sa dezvoltam un plan de rezerva. Daca specia noastra va supravietui in urmatoarea suta de ani, ca sa nu mai zic de urmatorii o mie de ani, este neaparat nevoie sa calatorim in spatiu si sa colonizam noi lumi din cosmos”, a spus omul de stiinta, citat de Daily Mail.

Daca vom urma aceasta cale, nu am nicio indoiala ca acest secol va ramane in istoria umanitatii drept adevarata Era Spatiala”, a mai adaugat savantul.

Profesorul Stephen Hawking este unul dintre putinii supravietuitori ai bolii Lou Gehrig. Scleroza Laterala ataca celulele nervoase din creier si din maduva osoasa, afectand iremediabil muschii.

Fizicianul este paralizat aproape complet si isi poate misca doar barbia, reusind sa comunice cu ajutorul computerului montat pe scaunul cu rotile. Cu toate acestea, profesorul Hawking a ramas activ in domeniul stiintei.
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO